Mérkőzés a ringsarokból

Sok-sok mérkőzésen voltam a sarokban, mint edző, vagy mint szorító segéd. Emeljünk ki ebből most egyet… Úgy gondolom, első ilyen élményből legyen egy saját tanítvány, akit a kezdetektől és neveltem. 2013-ban megtartottuk az egy évadot megélt MMA Ligát, biztosan állíthatom, hogy az új kor legjobb amatőr bajnoksága volt.

Na, szóval, van nekem egy tanítványom, név szerint Kardos Zoltán. Ez a srác, ha nevezhetek így egy nálam hat évvel idősebb úriembert, nagy szorgalommal látogatta az edzéseket és eljött az idő, hogy a ringbe lépjen. Szóval Zoli a váltósúlyú mezőnyben indult, ahol ellenfele Halmi Viktor egyik tanítványa, Varga István volt. Zolit elkísérte édesapja, kishúga valamint sok-sok barátja is.

A meccs előtt:

Mivel én itt szervező voltam, a srácok az egyik segédedzőmmel csinálták meg az alap bemelegítő gyakorlatokat, még én a vazelinezést,és a végső beiskolázást végeztem. Fontos, hogy a tanítványod és te, egy hullámhosszon, egy rezgésen legyetek, mert csak így fogja elérni az az információ, amit tudatni, akarsz vele. Ilyenkor én pao-val szoktam beütni és rúgni a srácokat, nagydologra ilyenkor már nem kell gondolni. Alap begyakorolt kombinációk és egy kis izombemelegítés. Pár perccel a meccs előtt jön a vazelinezés, az arccsontok,és a szem tájéka, a sérülékeny pontok, ezeket lehet bekenni. Egy kívülállónak talán új dolog lehet, hogy a vazelin nem csak a bőr csúszóssá tételét szolgálja, hanem a felpuhítását is segíti, ergó nem reped szét. Elindultok a ring vagy a ketrec felé, a sarokban még mondasz pár szót, majd izgatottan nézed, ahogy a bíró középre szólítja a tanítványod.

Első menet:

A két első meccses srác talán jobban izgult, mint a teremben bárki. Hozzá kell tennem, hogy a versen talán 80nm-en volt megrendezve és cirka 200 ember volt, azaz mondhatni, mint a heringek a dobozban. Szóval a két srác egymásnak feszült, és nagyon hamar a földre került. Zoli odaadta a hátát mi egy Halmi Vale Tudo-s ellen nem éppen életbiztosítás. Zoli azonban fordítani tudott, és guardoból dolgozott. Már itt kitűnt a remek könyök használata testre, amivel szépen szedte a pontokat. Kiszabadult egy nem túl szoros háromszögfojtásból is, mikor is letelt a három perc.

A szünet:

Hatalmas élmény mikor látod, hogy a tanítványos ki tudja zárni a hangzavart és a te instrukcióidra tud figyenlni. Ekkorra, már legyőztem az első meccsek drukkját, elmondhatom, hogy higgadt tanácsokat tudok adni a sarokban. Megdicsértem a szép technikákért, megitattam majd visszaküldtem a ringbe!

Második menet:

A srácok megint egymásnak rontottak, Varga megpróbálta levinni Kardost de az szépen megakasztotta a kísérletet, és térdesekkel, valamint könyökösökkel gyengítette az ellenfelét. Ismét hallgatott a sarokra, amikor lábcserét kértem megtette, ha könyököt kértem megtette. Nekem csak az lebegett a szemem előtt, hogy az első menet elment, a másodikban vagy el kell intézni a meccset, vagy hosszabbítás jön. A pofonok repkedtek, Zoli többet talált, én pedig egyre nyugodtabb voltam.

A meccsnek elvileg vége volt. A vezetőbíró, Győrfi Károly kihirdette az eredményt, ami döntetlen volt, azaz extra menet következett. Zoli kétségbeesetten jött a sarokba, megitattam majd feltette a kérdést. „De b*zdmeg, hogyan?” Őszinte leszek, mindig örülök, ilyenkor mert a döntetlenre ítélt meccset mindig jó meccsek.

Harmadik menet:

Az extra menet hatalmas hajrát hozott! Én minden erőmmel a TKO-ért könyörögtem, hiszen a srácok mind a ketten a végét járták már ez erejüknek. Ilyenkor kell, hogy vigyen a szíved, ilyenkor kell menni, mert a nulláról indul a meccs, a menetet kell megnyerned. Nagyon verekedtek a srácok, izgatottan vártuk az eredményt.

Az eredményhirdetés:

Egy átlagos meccsen nem nagyon húzzuk, vonjuk az eredményhirdetést egy ilyen izgalmason viszont igen. Szóval a srácok középen, és a győztes megosztott pontozással, Kardos Zoltán!

A kis terem felrobbant, Zoli elvégezte a munkát. Hogy milyen volt a hangulat? Mellékelem a meccs linkjét, a két kisgyerekről nem tudjuk, hogy kik voltak.

 

Egyet azonban biztosan mondhatok. Amíg bandázst ragasztok a srácoknak, kiderítem, milyen állapotban vannak, mennyire izgulnak. Amikor beütöm, őket látom, hogy mennyire élesek. Hogy hogyan üssem be őket, ahhoz tudnom kell az állapotukat. Azt pedig, hogy hogy viselik a meccs drukkot az első menet alapján tudom meg. Szóval ilyen élmény egy saját tanítvány sarkában állni, ha edzői pályára vágysz, egyet mondok, te jobban fogsz izgulni!

A meccs videója!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Forrás: http://fightpromoter.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..