Megnyitott a győri Gladiátor Akadémia

image Hivatalosan megkezdte működését a győri Gladiátor Akadémia; az utánpótláskorú ökölvívó-tehetségek felkutatására és képzésére szakosodott sportkomplexum 15 fiatallal, köztük három határon túli sportolóval kezdte meg működését – hangzott el a szerdai megnyitón.

    Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke az eseményen arról beszélt: felemás volt a sportág számára a tavalyi év, mivel a felnőttek két Eb-bronzérmet nyertek, s három ötödik helyet szereztek, viszont ifiben magyar világ- és Európa-bajnoka, ezüstérmese, több bronzérmese is lett a sportágnak, a feltételek pedig adottak, így “2020-ra ezek a fiatalok be kell, hogy érjenek”. 
    A felelősség, a tradíció, az a miénk, most pedig az állam is az ügy mellé állt, nemcsak figyelmével, hanem anyagilag is támogatja a sportfejlesztést, így a szakszövetség és az állam minden feltételt biztosít a jobb eredményekhez – tette hozzá Csötönyi.
    Borkai Zsolt (Fidesz), Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az eseményen arról beszélt: az állam által kiemelt 16 sportágat, így az ökölvívást is, a helyi önkormányzat és számos cég is támogatja. 
    Emlékeztetett: akadémiai központnak olyan helyeket jelöltek ki, ahol “ott vannak azok a szakemberek, akik élnek-halnak az adott sportágért”, és adott az a közeg, amely támogatja az ott élő tehetségeket. 
    Bolla Szilárd, az akadémia elnöke felidézte: a Gladiátor egyesület 1996-ban egy 12 négyzetméteres teremből indult. Az az akadémia célja, hogy eredményorientált, sikeres munkával országos tehetségtoborzást és -kutatást végezzen, szatelitklubokkal kívánja lefedni az Észak-Dunántúlt, és minél több határon túli magyar fiatalt akar bevonni a működésbe.
    Az MTI érdeklődésére elmondta: tavalyi 15 millió forintból működött a sportegyesület, az akadémia indításával évi 40 milliós pluszforráshoz jutnak.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .