Megizzadt a Vasas-KSC a sikerért

image

Vasárnap este Kecskeméten folyatódott a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, méghozzá a Vasas-Süllős-KSC-Btel kontra K.O. Box Galánta összecsapással. A remek csapatbajnoki találkozó a végletekig kiélezett küzdelmet hozott, amely csak az utolsó mérkőzés utolsó percében dőlt el a magyar csapat javára.

Annak ellenére, hogy a helyszínt az utolsó pillanatban, technikai okok miatt megváltoztatták a kecskeméti szervezők, szépszámú és meglehetősen lelkes közönség gyűlt össze a Gáspár András Szakközépiskola tornatermében. A mérkőzések előtt sor került a magyar és a szlovák szövetség első embereinek találkozójára is, ugyanis északi szomszédunknál új elnököt választottak az amatőrök, aki nem más, mint Kostka András, a galántai ökölvívó klub elnöke. Dr. Csötönyi Sándor gratulált „kollégájának” a megválasztásához, és azonnal szorosabb szakmai együttműködést javasolt a két ország szövetsége között.

Kecskeméti B1 fordulóban nem rendeztek unalmas mérkőzést, sőt, Bacsaki Balázs sima győzelmén kívül az összes találkozó izgalmas vagy érdekes párharcot hozott. 57 kg-ban Lakatos Róbert és Ferdinand Lubos csatája remekül kezdődött, ahol a magyar fiú tisztább találataival uralta a ringet, ám a második körben Lubos nagy küzdelemre kényszerítette ellenfelét. A parázs meccset végül Lakatos nyerte, aki jobban bírta a hajrát, és az akkor megszerzett pontokkal diadalmaskodott. (2:0)

60 kg-ban a galántaiak cseh vendégbunyósa, Miroslav Serban kapott lehetőséget, akit a moszkvai Eb-n a magyar válogatott Varga Miklós búcsúztatott. Ellenfele Herczeg József volt. A két technikás bokszoló nagyon kiélezett küzdelmet vívott az első két menetben, de a záró kört Serban nagyon megnyomta, és a magyar fiú nem bírta az iramot, így egyértelmű volt, hogy könnyűsúlyban a felvidéki csapat kapja a két pontot. (2:2) 64 kg-ban Varjú György és Lakatos René csapott össze, a B1 forduló leginkább akciódúsabb mérkőzésén. A nagy adok-kapok meccs végére Varjú masszív fölénybe került, győzelme a külső szemlélőknek egyértelmű volt. (4:2)

Ha 69 kg, akkor Bacskai Balázs (Vasas-Süllős), a magyar ökölvívás új Európa-bajnoka. Klasszisunk könnyedén nyerte a Rastislav Raida elleni küzdelmet, úgy, hogy már az első menetben is padlóztatta az ellenfelét (sarokban megszórta). A meccs a 2. menet első percében fejeződött be, Bacskai jobbfelütéssel küldte le riválisát, ami után a vendégek edzője feladta a kilátástalan harcot. (6:2)

75 kg-ban Baranyi Richárd (KSC-Btel) és hosszú sérüléséből felépült Varga Tibor (KO Galánta) csapott össze. A nagy adok-kapok mérkőzésen sok tiszta találatot láthatott a publikum, de Varga minden menetben egy kicsit határozottabb volt, többet talált, és erővel is bírta a finist. Szépített a Galánta, méghozzá igazi közönségmeccsen. (6:4) 81 kg-ban Szellő Imre a fiatal Nagy Sándor ellen bokszolt. Szellő nagy fölényben volt, testen az első menetben le is ütötte az ellenfelét, de a második menetben egy iszonyat nagy mélyütés miatt félbeszakadt a meccs – Szellőt jogosan léptették le, így a nehézsúlyú csata előtt egyenlő volt az állás. (6:6)

91 kg-ban a moszkvai Eb-n bronzérmet szerzett Darmos József (Vasas-Süllős) a korábban 81 kg-ban több látványos B1 győzelmet arató cseh Petr Novotny ellen húzott kesztyűt. Az első menetben az álmosan kezdő Darmost meglepte az ellenfele, így galántai pontelőnnyel zárult az első kör. A magyar bokszoló a második menetben nagyobb sebességre kapcsolt, és nagyon jó meccs kerekedett a nehézsúlyú csatából, ám szoros menet azt jelentette, hogy az utolsó menet előtt is Novotny-nál volt az előny. Darmos mindent egy lapra feltéve jött ki a hajrára, és a bunyósok fantasztikus harmadik menetet produkáltak. A menet közepétől Darmos jelentős fölénybe került fáradó ellenfelével szemben, több nagy találatot is bevitt, azonban a gongszó pillanatában a közönség is azt találgatta, hogy a remek finis elég volt-e a magyar ökölvívónak a győzelemhez. Ez alkalommal elég volt! A pontozók egyhangúlag Darmos Józsefet látták győztesnek, ám ahogy azt a vendégek edzője, a 33. születésnapját ünneplő Kovács Tamás is fogalmazott, hideg fejjel vissza kell néznie a találkozót, mielőtt véleményt mond a látottakról.

Darmos győzelme egyben a Vasas-Süllős-KSC-Btel vegyescsapat sikerét is jelentette, amely így szoros csatában, 8:6 arányban győzte le a felvidéki klubot.

A kecskeméti B1 forduló eredménylistája
57 kg: Lakatos Róbert – Ferdinand Lubos (2:0) – pontozás
60 kg: Herczeg József – Miroslav Serban (0:2) – pontozás
64 kg: Varjú György – René Lakatos (2:0) – pontozás
69 kg: Bacskai Balázs – Rastislav Raida – (2:0) df. 2
75 kg: Baranyi Richárd – Varga Tibor (0:2) – pontozás
81 kg: Szellő Imre – Nagy Sándor (0:2) – DQ2 mélyütés miatt
91 kg: Darmos József – Petr Novotny (2:0) – pontozás

A B1 liga „B” csoportjának állása
1. DVSC Boxing 15 pont
2. Vasas-KSC 12 pont
3. KO Galanta 9 pont
4. Kosovo BC 5 pont

XLsport –
Forrás: www.boxingone.com


Leave a reply