Magyar sikerek Marakkeshben

image

A Marokkói Királyi Ökölvívó Szövetség meghívására 14 versenyzőnk utazott Afrikába, hogy részt vegyen az ország legnagyobb nemzetközi ökölvívó tornáján. A IV. Mohammed királyról elnevezett torna trófeájáért 14 ország 112 két versenyzője mérkőzött meg az elmúlt héten, férfiak és nők egyaránt. 

Az afrikai nemzetek mellett főként Európából, Ázsiából érkeztek csapatok, de az első számú kubai válogatott is teljes létszámmal képviseltette magát. A férfiak küzdelmei a megszokott kieséses rendszerben folytak, azonban rendhagyó módon a női program körmérkőzéses formában zajlott. Ahol a létszám ezt nem tette lehetővé ott két csoportra osztották a versenyzőket és a csoport győztesek játszották a döntőt. A közelgő világbajnokságra való tekintettel így minden indulónak lehetőséget biztosítottak eredménytől függetlenül több mérkőzést vívni. A lányok így többségében 3-4 mérkőzést bokszoltak, egyedül csak a nagy súlyokban volt kevesebb induló. Marakkeshben a tíz női és négy férfi versenyzőből álló magyar csapat két arany, egy ezüst és öt bronzérmet szerzett.
Érmeseink:
I. helyezett Kovács Mária +81kg
I. helyezett Szatmári Petra 81kg
II. helyezett Nagy Tímea 75kg
III. helyezett Barankai Virginia 48kg
III. helyezett Szűcs Szabina 54kg
III. helyezett Oláh Eszter 69kg
III. helyezett Szőrös Márk 56kg
III. helyezett Zámbó Dániel 69kg
 
A magyar delegációt Draskovics Szilárd vezette, bíróként Juhász Roland képviselte hazánk színeit, míg az edzői feladatokat Balzsay Károly, Turu István, Varsányi Áron, Seres Attila és Szuknai Zsuzsanna látták el.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .