Magas szintű együttműködés a Testnevelési Egyetem és az IJF között

Együttműködési megállapodást kötött a Testnevelési Egyetem (TF) és a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF), amelyet közös sajtótájékoztatóján Marius L. Vizer, az IJF elnöke és Mocsai Lajos, a TF rektora jelentette be.


Marius L. Vizer (balról) és Mocsai Lajos az aláírás után

„Egy olyan keretszerződést írtunk alá, amely szerint a Testnevelési Egyetem, mint edukációs háttér és sporttudományi központ a judóban történő oktatást diplomás szintre emeli, amely BSc szinten valósul meg. Hosszú távú együttműködést várok, amely az IJF Budapestre költözésével csak tovább erősödhet” – emelteki Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos.”

Marius L. Vizer, az IJF elnöke közölte, az augusztusban elhatározott költözés várhatóan még az idén befejeződik, és januárban már elindulhat a munka az új főhadiszálláson.

„Tulajdonképpen amióta megválasztottak az IJF elnökévé, Budapesten működik a szövetség elnöki irodája, de immár a központ is Magyarországra költözik – mondta Marius L. Vizer, aki az együttműködési megállapodásról szólva hozzátette: – Nagy megtiszteltetés és komoly lehetőség számunkra a mai aláírás. A judóban már az elmúlt években is nagy erőfeszítéseket tettünk az oktatás fejlesztésére, a Testnevelési Egyetemmel való együttműködésünk pedig garanciát nyújt arra, hogy a szakmai képzést a legmagasabb szintre kerülhet.”

A sportdiplomata az aláírást követően a sportágalapító Dzsigoro Kanót ábrázoló porcelánszoborral ajándékozta meg Mocsai Lajost.

Az eseményen jelen volt Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke is. „Ennek az együttműködésnek a megvalósulásából nemcsak a magyar judo, hanem az egész magyar sport profitálni fog. Boldog és büszke vagyok arra, hogy ennek a folyamatnak a Magyar Judo Szövetség is tevékeny részese lehet.”

Envic Galea, az IJF Akadémia igazgatója megjegyezte, a hat esztendővel útjára indult IJF Academy képzései már százhuszonöt országban vannak jelen, 1369 hallgató tett sikeres vizsgát ezen időszak alatt. A kilencvenöt éves múltra visszatekintő Testnevelési Egyetemmel való együttműködés pedig még magasabb szintre emelheti az IJF Academy működését.

Forrás: Magyar Távirati Iroda, TF
Fotó: TF, Vidor Gergely

A Magas szintű együttműködés a Testnevelési Egyetem és az IJF között bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS