London 2012 – Öt aranyat jósol a magyaroknak az olaszok neves szakembere

image

Öt arany-, öt ezüst- és hat bronzérmet szereznek a magyarok a londoni olimpián – legalábbis ezt jósolja Luciano Barra, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) volt sportigazgatója, aki több mint tíz éve készít prognózisokat az egyes országok világbajnokságokon elért eredményei alapján.

A neves szakember legfrissebb elemzése szerint – amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez – Magyarország az említett mérleggel a fehéroroszokkal holtversenyben a 16. helyen zár majd az éremtáblázatot, amelyet a kínaiak nyernek 43 arannyal az amerikaiak (35) és az oroszok (31) előtt. Az elemzés szerint összesen 84 ország szerezhet érmet a brit fővárosban.
A USA Today "éremszimulátorának" legfrissebb adatai ennél valamivel biztatóbbak, ugyanis öt arany- mellett, hat ezüst- és tizenegy bronzérem megszerzését jósolja a magyar sportolóknak, a csapatot pedig a 11. helyre várja.
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke múlt héten úgy nyilatkozott: 140
fős magyar csapatlétszámot tart elérhetőnek a 2012-es londoni ötkarikás játékokon, ahol tíz érem, közte három arany megszerzése a kitűzött cél.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .