Közönségtalálkozó az egészség védelméért

image

Előadás az ásványi anyagok szerepéről a szervezetben, életmódbeli és táplálkozási tanácsadás is várja az érdeklődőket szeptember 15-én az Egy éltető nap elnevezésű közönségtalálkozón a Jókai Biocentrumban Budapesten.

A programok között a többi között háztartásvezetésre, életmódra, családi életre, párkapcsolatra vonatkozó személyre szóló tanácsadás és lelkisegélynyújtás is szerepel. A szakértők megmérik a szervezet ásványianyag-szintjét az erre készült mérőműszerekkel, ellátják táplálkozási tanácsokkal az érdeklődőket, és felhívják a figyelmet az ásványi anyagokat tartalmazó ételekre, valamint a természetes gyógymódokra. A közönség előadást hallhat a minőségi mindennapokról, a szervezetben lévő ásványi anyagokról, jelentőségükről – közölte a szervező az MTI-vel.
Egy egészséges felnőtt ember testtömegének mintegy 4 százaléka áll ásványi anyagokból, legnagyobb részük a csontokban található. Az ásványi anyagok közé tartozik a kalcium, a nátrium, a kálium, a magnézium és a foszfor. A kalcium a csontok és a fogak felépítésében játszik szerepet, nélkülözhetetlen az idegrendszer működéséhez, az ingerület továbbításához, a normális véralvadáshoz, valamint az izmok összehúzódásához. A megfelelő kalciumbevitelnek gyermekkorban van nagy jelentősége, mivel a csontok felépítése ekkor történik, a végleges csonttömeg 20-25 éves korra alakul ki. A nátrium nélkülözhetetlen a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásában, de részt vesz az idegsejtek közötti ingerületátvitelben és az izomműködésben is. A magnézium a csont- és fogképzéshez szükséges, de számos enzim alkotórésze is, és fontos szerepet játszik az ingerületátvitelben és az izom-összehúzódásban. A szervezetben lévő magnézium 60 százaléka a csontokban, körülbelül 30 százaléka az izmokban található. A foszfor elsősorban a csontok, a fogak és a DNS alkotórésze, de nélkülözhetetlen a szervezet energiatermeléséhez is.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..