Kótai és a magyar K-1-es válogatott is nyert a budapesti gálán

morosanu (2).jpg

Teltház előtt, közönségsikert aratva nyerte a nemzetek közötti K-1-es csapatmérkőzést a magyar válogatott az olaszok ellen, és győzött a Papp László Budapest Sportarénában rendezett szombati küzdősportgálán az exvilágbajnok bokszoló, Kótai Mihály is.

    Az éjszakába nyúlt eseményen a hazai együttes a vártnál biztosabban kerekedett felül a szintén a világ élvonalába tartozó itáliai riválisán: a Rehák György irányította ötösfogat minden tagja – Görbics Gábor (63,5 kg), Oli Márk (67 kg), Józsa Ádám (71 kg), Busai Gergely (81 kg) és Zentai Máté (91 kg) – győztesen hagyta el a ringet.
    A "maxosok", vagyis a 70 kg alatti harcosok fináléjában a francia Philippe Salmon diadalmaskodott, aki az elődöntős párban a magyar színeket képviselő Vörös Rolandot meglepetésre már az első percben kiütötte.
    Javított viszont a honi K-1-es mérlegen Nagy Tibor, aki horvát riválisát technikai KO-val késztette feladásra, megszerezve ezzel a WPKC szervezet profi Európa-bajnoki övét. Ugyancsak győzött, de már a kiskesztyűsök között, a földharcot is megengedő vegyes harcművészetben, az MMA-ban a korábban birkózóként szabadfogású világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli Ottó. Neki ez volt a második fellépése a K-1 MMA superfightban, s osztrák ellenfele a végzetes fojtásos fogásból csak úgy menekülhetett, hogy lekopogta, vagyis feladta a mérkőzést.
    A gála ökölvívóprogramjában lépett a szorítóba a magyar Tornádó, azaz Kótai Mihály, aki amatőrként Eb-bronzig vitte, a profik táborában pedig még feljebb jutott: a WBF szervezet nagyváltósúlyú világbajnoki címét is megszerezte. A karrierjét újrakezdő bunyósnak a tavaly júliusi visszatérése óta ez volt a negyedik meccse, s – pontozással – ezt is megnyerte, méghozzá biztosan, jóllehet tapasztalt osztrák ellenfele komoly erőkifejtésre késztette, és végigállta a hat menetet vele szemben.
    A K-1, a jelen talán legnépszerűbb küzdősportja szűkebb nemzetközi elitjét ezúttal ketten képviselték: a francia Freddy Kemayo és a román Catalin Morosanu. Kemayo két napja edzésen elszenvedett combizomszakadása miatt, bár eljött Budapestre, nem vállalta a fellépést, Morosanu viszont ringbe szállt, és parádés, bár nem sokáig tartó csatában intézte el amerikai riválisát.
    Katona Attila, a K-1 hivatalos magyarországi képviselője, az ESPU Hungary vezetője az MTI-nek elmondta, hogy az ötezer néző a tapasztaltak szerint elégedett volt a látottakkal, ezért lehet, hogy hasonló gálát még a tavasszal tető alá hoznak, mielőtt augusztus 20-án megrendeznék a hagyományos K-1-es Magyar Nagydíjat a megszokott színhelyen: a debreceni Főnix csarnokban.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply