Kitűnő hangulat, színvonalas küzdelmek a Tüske-kupán!

image

Remekül sikerült a Tüske Security által szervezett, a soroksári sportcsarnokban megrendezett első Tüske-kupa. A viadal nem csak szakmailag aratott sikert, a jegybevételekből 1,2 millió forint gyűlt össze, az összeget a Sándor György vezette Pitbull Team-utánpótlás kapja.

Sándor György rendkívül elégedetten nyilatkozott a rendezvényről. Az egykori kick-boksz világbajnok elmondta, kitűnő volt a színvonallal, már az előmeccseken is komoly bunyókat produkáltak a versenyzők. A Pitbull-főnök kiemelte, a 76 kilogramm alattiak nyolcas K-3-as tornájának történéseit, Sándor György szerint a fiatalokon látszott rajtuk a feltétlen győzni akarás.

– A 76 kilogramm alattiak K-3-as tornáján jó bunyókat láthatott a szépszámú publiku306915_218024774926424_100001567083105_605219_529846875_n.JPGm, különösen a fiatalok csipkedték magukat, szikrázott a ketrec. Jól érzékelteti a versenyzők felkészültségét, hogy a végső győzelemre is esélyesnek tartott Szabó Gábor már az első meccsen -elvérzett-, a fiatal Szombat Patrik búcsúztatta. A tornát a székesfehérvári Pitbullok harcosa, Nagy Tibor nyerte, érdemes megjegyezni a fiatalember nevét, valószínűleg hallunk még róla MMA-ban is – prognosztizált a soroksári mester.

Az MMA-világbajnok Felföldi Szabolcs az előzetes hírekkel ellentétben nem moldáv Ion Cojocaruval csapott össze, hanem a román Alexander Daniellel. A -Hegylakó- betegség miatt egészen 81 kilogrammig fogyott, így egy súlyban hozzáillő jó képességű román fiúval ütközött.

– Keményen kezdett Daniel, ütéssel, rúgással próbálta meglepni Szabit, aki földön helyre tette a srácot, kimurával késztette megadásra – foglalta össze Sándor György -Hegylakó- soroksári küzdelmét.

310423_218000064928895_100001567083105_604471_650268859_n.JPGZathurecky Zsolt a tőle 22 kilogrammal nehezebb, 127 kilót nyomó Viorel Lipával találkozott. A csarnokban nem sokan irigyelték a csupa izom magyart, akire nem várt könnyű esti torna a hegyomlásnyi rivális ellen.

– Lipa egy kiemeléssel indított, ám Zsolti már állásból befogta a guillotine-t, de ezt a fogást még nem sikerült végigvinnie. Földön karfeszítéssel próbálkozott versenyzőm, végül egy háromszögtechnika lett a -befutó-, Lipa vesztére – értékelte tanítványa mérkőzését a tréner.

Sándor György más mérkőzésekre is felhívta a figyelmet: -Turai Zoltán megint csak igazolta tehetségét, a 17 esztendős fiú 3×3 percben osztotta a felkészült román Adrian Grecut. Az ifjú Pitbull végig irányított, értékes skalpot szerzett. Kertész Lászlónak is kijött a lépés, hátsó fojtással rövid idő alatt mattolta Beszterczei Rajmundot. Versenyzőim közül azok szerepeltek jól, akik végigdolgozták a nyarat. Nagyon örülök, hogy egy remek színvonalú gálát tudhatunk magunk mögött, de a rendezvény a szakmaiság mellett elérte a másik célját is, 1,2 millió forint gyűlt össze a jegybevételből. Az összegből a Pitbull-utánpótlás részére vásárolunk felszerelést, de tervben van egy külföldi edzőtábor is. Óriási köszönet a gálát rendező Tüske Securitynek!

A Tüske Security vezetője, Juhász Sándor is maximálisan elégedett volt a rendezvénnyel: – Három hónapos nagyon kemény munka előzte meg a Tüske-kupa küzdelmeit. A soroksári sportcsarnokban látottak alapján elégedetten mondhatom, megérte a gáláért dolgozni. Nagyon büszke vagyok Sándor György Pitbulljaira, kivétel nélkül minden sportoló odatette magát. Külön örülök, hogy a jegybevételből komoly összeggel támogathatjuk a klub utánpótlását. Méltó helyre kerül a pénz, jó és nemes célt szolgál! 296631_218009998261235_100001567083105_604734_1170851608_n.JPG

Meccsről meccsre:
K-3: Szabó Richárd (Pitbull Team Budapest) – Komjáthi Szabolcs (Nyíregyháza)
K-3: Szilágyi Áron (Pitbull Team Budapest) – Kovács Dániel (Pitbull Team Dunaharaszti)
K-3, 76kg negyeddöntő: Szabó Gábor (Pitbull Team Nyíregyháza) – Szombat Patrik (Pitbull Team Dunaharaszti)
K-3: Horváth Botond (Pitbull Team Budapest) – Németh Ádám (Gönczi Team Nyíregyháza)
K-3, 76kg negyeddöntő: Nagy Tibor (Pitbull Team Székesfehérvár) – Takács Péter (Pitbull Team Budapest)
K-3: Kertész Róbert (Pitbull Team Budapest) – Budai István (Pitbull Team Ózd)
K-3, 76kg negyeddöntő: Mózsi Attila (Pitbull Team Budapest) – Holik László (Gönczi Team Nyíregyháza)
K-3: Benkovics Ferenc (Pitbull Team Budapest) – Buron Péter (Pitbull Team Ózd)
K-3, 76kg negyeddöntő: Asztalos János (Pécs) – Jónás József (Nyíregyháza)
Profi MMA: Töreki László (Pitbull Team Budapest) – Papp Sándor (Érd)
K-3, 76kg elődöntő: Szombat Patrik (Pitbull Team Dunaharaszti) – Jónás József (Nyíregyháza)
K-3, 76kg elődöntő: Nagy Tibor (Pitbull Team Székesfehérvár) – Holik László (Gönczi Team Nyíregyháza)
Amatőr MMA: Turai Zoltán (Pitbull Team Budapest) – Adrian Grecu (Románia)
K-3, 76kg bronzmeccs: Jónás József (Nyíregyháza) – Holik László (Gönczi Team Nyíregyháza)
Profi MMA: Kertész László (Pitbull Team Budapest) – Beszterczei Rajmund (Dunaharaszti)
Profi MMA: Beszterczei Móric (Pitbull Team Dunaharaszti) – Ion Cojocaru (Moldova)
Profi MMA: Zathureczky Zsolt (Pitbull Team Budapest) – Viorel Lipa (Moldova)
Profi MMA: Felföldi Szabolcs (Pitbull Team Budapest) – Alexander Daniel (Románia)
K-3, 76kg döntő: Szombat Patrik (Pitbull Team Dunaharaszti) – Nagy Tibor (Pitbull Team Székesfehérvár)

 

Forrás: Balogh Zoltán Fotó: Farkas László

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .