Kínában a női ökölvívó válogatott

image

Tegnap megérkezett Kínába a női válogatott öt tagja. Ancsin Katalin (51kg), Beri Krisztina (51kg), Némedi Varga Csilla (54kg) és a Tunéziából csak néhány napja hazatért Kovács Mária (75kg) és Nagy Tímea (81kg).

Utóbbi két versenyzők Afrikában alapozó edzőtáborban vett részt a férfi válogatottunkkal együtt. Pekingben pedig a kínai válogatottal közösen készülnek a lányok a májusi kvalifikációs Világbajnokságra, amelynek szintén az ázsiai ország ad otthont. Kína rövid időn belül második alkalommal kapott rendezési jogot, hiszen 2008-ban Ningbóban küzdött meg a világ elitje az elsőségért. Az edzőtábornak a pekingi testnevelési egyetem ad otthont. Az egyetem hatalmas területén rengeteg sportágnak biztosítanak kiemelkedően magas színvonalú képzési lehetőséget.  Minden egy helyen megtalálható nagyszámú sportpálya, sportág specifikusan felszerelt csarnokok, kollégiumok, lakások, iskola, stb. Jelenleg alig van élet a campuson, mivel éppen szüneten vannak a hallgatók, ugyanis Kínában most ünneplik az újévet, amely a sárkány évét hozta el, de nagyon sok élsportolónak adhat otthont a komplexum. Bár az ünnepi hangulattal közvetlenül nem találkoztunk az éjjel-nappal durrogó tűzijátékok nem feledtetik a fontos eseményt.

Forrás: Szuknai Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..