Kína jegyében

kungfu.jpg

Békéscsabán, az Arany János Kollégiumban rendezte meg a Békés Megyei önvédelmi és Közelharc Egyesület Harcművészeti napját, a mely mind a nézőknek, mind a résztvevőknek sok érdekességgel szolgált.

Három stílus  edzésein vehettek részt az érdeklődők, akik között különböző harcművészeti irányzatok művelői is jelen voltak. Tai Chi-t Molnár Viktor mester ,
EBMAS Wing Tzun Kung Fu -t Lévai Péter mester (a nap fő védnöke), Imádkozó Sáska Kung Fu – t Si Fu Váradi György mester, a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség alelnöke tartott. Váradi György mester a nap  díszvendége is volt.

Bemutató után kezdődött a tréning, melyben mindenki saját stílusára jellemző technikai tudását mutatta meg rendszerének történetével összekapcsolva.
Szünetekben Békéscsaba kínai orvosa Dr. Wang Yu Cai  / Magyarországi Tradicionális Kínai Orvoslás alelnöke / adott tanácsokat a tradicionális kínai orvoslás alkalmazásáról, ill.  kínai írást tanulhattak a résztvevők  Ye Sui  Zhen-től aki maga is Kínában tanulta egy öreg mestertől az írást, olvasást és a  kínai harcművészeteket.
Mindhárom stílus, s általában az egész nap nagyon tetszett az érdeklődőknek, s közelebb hozta a résztvevőknek a kínai kultúra és harcművészet megismerését.

XLsport –
Forrás: Gregor László

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply