Kick-box Eb: Elkezdődött az aranyszüret!

image

A görögországi Loutrakiban pénteken rendezték meg a döntők első részét, s ebben több magyar vonatkozású esemény is történt. Kicsit emlékezteti a szurkolókat a két évvel ezelőtti, várnai Európa-bajnokságra, ahol semi-contact- ban a döntőkben szinte minden súlycsoportban érdekeltek voltunk. Most is ugyanaz a helyzet, hiszen a tíz döntős közül kilencen ebben a szabályrendszerben próbálnak Európa élére kerülni.

Pénteken összesen öt magyar döntős lépett tatamira. Kick-light-ban Molnár Mónika egy megnyugtatóan magabiztos győzelmet aratott az olasz Ramona Carniglia ellen. A 3:0-s pontozás nem is jelzi azt a fölényt, amivel Móni nyert. A rivális olaszokat mindig nagy öröm legyőzni, és Molnár Móni most ezt az örömet szállította nekünk. Nem maradt el tőle semi-contact-ban Veres Richárd sem, aki a rutinos, minden hájjal megkent olasz – Domenico De Marco ellen nyert 12:8 arányban., megfordítva az első két menet után vesztésre álló mérkőzést. Tusként a végén még egy három pontos ugró fejrúgással is beköszönt, elvéve „Mimmo” maradék küzdelmi kedvét is. Szenzációs győzelem.

  Varga László 57 kg-ban egy nagy visszavágót küzdött. Belgrádban, szeptember végén a junior világbajnokságon kellemetlen meglepetésre nagy vereséget szenvedett a belga De Backer Wout ellenében. Most viszont nagy leszámolást láthattak a nézők, hiszen varga laci technikai K.O.-val, 15:5 arányban nyert és vágott vissza a belgrádi kudarcért.”Kölcsönkenyér visszajár!”

A hölgyeknél Hanicz Nelly a meglepetésember, az orosz  Anastasia Ryumina ellen lépett tatamira.. Nelly, a belgrádi junior világbajnokság háromszoros világbajnoka  szerencsére bebiztosította magát a meglepetések ellen. Végig vezetve nyert 8:6 arányban okos, taktikus küzdelemmel, kizárva a kellemetlen stílusú orosz hölgy hosszú technikáit.

-70 kg-ban Kondár Anna nem boldogult az angol Bev  Sturzaker ellen. Bár az első menet döntetlen (4:4) és a második utáni eredmény is szoros volt (10:11) a végén az angol lánbyn16:14-arányban nyert. Most nyert, de ismerve Annát, a visszavágó biztosan elkövetkezik.

 Döntők első napja után négy magyar arany, Európa-bajnoki cím született, de hátra van még a szombat. Ha arra gondolunk, hogy a papírforma szerinti esélyeseink inkább szombaton kerülnek sorra, akkor az aranyszüret valószínűleg folytatódni fog! Így legyen!!!

Posted by | View Post | View Group

Cimke:  

Leave a reply