Ki lesz az UFC Ázsiai reklám arca?

UFC_gloves_red160_xlsport.jpg

Nemrég jelentette be az UFC hogy 2012 februárjában visszatérnek japánba és szépen lassan meghódítják az ázsiai piacot. A kérdés már csak hogy külföldi sztárral, avagy agy japán ikonnal akarnak eljutni a milliónyi háztartásba.

Az UFC eddig igyekezett minden új országban a helyi kedvencekkel felszerelkezni, ez Angliában például nagyon jól bevált, hiszen a sziget ország olyan neveket adott az UFC-nek mint Michael Bisping vagy Dan Hardy. 2012 elején kezdetét veszi az ázsiai hadjárat a kérdés már csak az, hogy a Pride FC bevett útját követik e, vagy megpróbálnak az ázsiai harcosokkal dolgozni. Anno a Pride idejében megfigyelhettük, hogy egy-egy amerikai vagy európai sztár sokszor nagyobb népszerűségnek örvendett, mint a hazai sztárok, ez főleg igaz volt a félnehézsúly és a nehézsúly ászaira. Egy biztos, az UFC nem fog Bob Sapp-eket vagy Monthana Silva-kat igazolni, hiszen nagyívben kerüli az ilyen cirkuszi látványosságokat. Az UFC jelenleg is a kötelékében tudhat pár Japán harcost akik nagy népszerűségnek örvendenek Ázsiában.

Yoshihiro Akiyama (Középsúly – 84kg)

A félig japán, félig koreai származású harcos talán a legnépszerűbb ázsiai harcosok egyiyoshihiro_akiyama_xlfight_hu.jpgke, bár kettős származása sok hátrányt is okoz neki, azért még mindig népszerű mind két országban. Minden bizonnyal komoly tervei vannak az UFC-nek is a harcossal hiszen Akiyama eddigi négy mérkőzéséből csupán egyet, a bemutatkozó mérkőzését tudta megnyerni. Akiyama Chris Leben-el küzdött meg Wanderlei Silva kihívási jogáért ám a népszerű amerikai harcos a harmadik menetben kopogásra kényszerítette őt. Következő mérkőzésén Michael Bisping ellen maradt alul pontozással majd augusztusban Vitor Belfort KO-zta őt az első menetben. Zsinórban három vereség, általában az UFC-nél több mint elegendő indok az elbocsájtásra ám Akiyama-val úgy látszik, még tervei vannak a szervezetnek, minden bizonnyal Ázsiában! Sexyama ahogy legújabb becenevén jegyszik ugyanis nagyon népszerű mind Japánban mind pedig Koreában, és mint tudjuk ez sok-sok millió háztartást és esetleges PPV előfizetést jelent!

yushin_okami_xlfight_hu.jpgYushin Okami (Középsúly – 84kg)

A remek munkabírású Japán harcos már öt éve az UFC-vel áll szerződésben és tizenhárom mérkőzéséből csupán hármat vesztett el az ex bajnok Rich Franklin ellen, az Anderson Silva ellen remek teljesítményt nyújtó Chael Sonnen ellen valamint a vitathatatlan középsúlyú bajnok Anderson Silva ellen. Okami remek munkabírású harcos ám nem egy közönség kedvenc, leginkább az ökölvívó Glencoffe Johnson-hoz tudnám hasonlítani. Egy azonban szinte biztos az első Japán gálán egészen biztos a ketrecbe lép!

Takanori Gomi (Könnyűsúly – 71kg)

A korábbi Pride bajnok szintén nem szerepel eddig valami fényesen az UFC színeiben, hiszen három mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, igaz azt KO-val. Gomi kezeiben ott van a KO és igen népszerű a szigetországban ám azt még nem tudni, hogy ki ellen készülnek harcba küldeni februárban.

Norifumi Yamamoto (Pehelysúly – 62kg)

A japán fenegyerek sem remekelt eddig az UFC-nél hiszen eddig egyetlen UFC mérkőzését elvesztette pontozással. Yamamoto egy rendkívül látványos bunyós, csupán az a kérdés az UFC emberei kit raknak elé a jövőben.

Ez volt a négy ázsiai húzónév, akik jelenleg is az UFC kötelékében állnak, nézzük azonban a korábbi Pride sztárokat, akik jelenleg szintén a ketrecben bizonyítanak.

Quinton Jackson (Félnehézsúly – 93kg)quinton_jackson_xlfight_hu.jpg

A Pride egykori fenegyereke talán a legjobban szereplő ex Pride harcos, hiszen tíz UFC-s mérkőzéséből csupán kettőt vesztett el, azokat is pontozással és birtokolta az UFC félnehézsúlyú bajnoki övét is. Jackson népszerűsége mind Japánban mind pedig Amerikában hatalmas így szinte biztos, hogy előbb utóbb a Japán piacon is bevetik a harcost. Jackson jelenleg a Jones elleni bajnoki derbire készül, melyet ha megnyer istenként térhetne vissza Japánba! 

Wanderlei Silva (Középsúly – 84kg)

Ki ne ismerné a baltás gyilkost! Silva csupán két mérkőzést nyert a hat UFC mérkőzéséből ám azokat egyértelműen! A brazil ikon hozzáállását talán legjobban a kiütlek vagy kiütsz hozzá állás jellemzi. Silva-t konkrétan istenkét tisztelik a szigetországban, hiszen nyolc évig osztotta a brutális KO-kat a Pride idejében! Wanderlei Silva neve szinte biztos hogy felfog tűnni az első japán gálán!

Antonio Rodrigo Nogueira (Nehézsúly – 111kg)

A korábbi nehézsúlyú Pride bajnok Fedor megérkezéséig veretlen volt a szervezetnél és a legnépszerűbb harcosok egyike, remek BJJ harcos és válogatott bokszoló hazájában így sem az álló harcára sem pedig a földön nyújtott teljesítményére nem lehet panasz. Szerénysége miatt, igazi szerethető harcos, akit súlyából és alázatából adódóan imádnak a Japán rajongók. Nogueira már jelezte az UFC irányába, hogy mindenképpen szeretne részt venni a 2012-es Japán gálán!

Mauricio_Rua_xlfight_hu.jpgMauricio Rua (Félnehézsúly – 93kg)

A nemrég detronizált UFC bajnok korábban a Pride bajnoka is volt és lehengerlő stílusa miatt, szintén imádták. KO-t KO-ra halmozott és az UFC-ben is szépen aprítja a népet. A visszatérés estéjén minden bizonnyal ki fog osztani pár pofont a Saitama Super Arena-ban!

Ez a négy harcos pedig azon harcosok névsora volt, akik korábban a Pride FC-ben nőtték ki magukat világhíressé. Nézzük azokat a harcosokat, akik esetleg még szóba jöhetnek a Japán meghódításáért folyó harcban.  

Kazushi Sakuraba  (Középsúly – 84kg)

Egy igazi Japán legenda! Sakuraba a Japánok elsőszámú harcosa, egy igazi ikon aki sose kerülte a kihívásokat. Dana White nemrég azt nyilatkozta, Sakuraba lehetne minden idők legjobb és legsikeresebb Japán harcosa, ha a pénzre éhes promóterek és managerek, a saját súlycsoportjában, azaz a 84kg-ban mérkőztették volna. Bár a tárgyalásokról még, semmiféle hír nem látott napvilágot, nem lenne csoda ha az UFC elkezdene tárgyalni Sakuraba-val aki anno szerepelt az első Japán UFC gálán is!

Brock Lesnar (Nehézsúly – 120kg)

A legfrissebb hírek szerint Lesnar Alistair Overeem ellen mérkőzik december 30.-án. Kettejük csatájának a győztese minden bizonnyal eljut majd japánban hogy esetlegesen ott lépjen ringbe a nehézsúlyú bajnoki övért. Lesnar egy igazi szuper atléta, egy olyan -kitenyésztett- harcos, akiért a Japán rajongók élnek halnak. Alistair_Overeem_xlfight_hu.jpg

Alistair Overeem (Nehézsúly – 117kg)

Overrem-re minden igaz ami az előbbi úriemberre. Az ő szénája annyiból más, hogy Overeem már egy jól bejáratott név Japánban. Volt Dream bajnok és a K-1-et is megnyerte, igazi szörnyeteg, aki csupán arra vár hogy bemehessen abba a bizonyos ketrecbe és széttéphesse ellenfeleit!

Mark Hunt (Nehézsúly – 119kg)

Hajdani K-1 bajnok és Pride veterán, nem mellesleg pedig Új-Zélandi mely igencsak közel van Japánhoz. A félelmet nem ismerő ütőgép igazi kedvenc volt mindig is a szigetországban, Kohsaka ellen anno a GP küzdelmét vívták, de a csúcson lévő Fedor is sokat dolgozott rajta. Hunt a földön nem az igazi, de állva kevés harcos van, aki kibírná ellene talpon a három menetet!

Ezen tizenkét harcosból, minden bizonnyal elég sokan fel fognak lépni a gálán. Persze szóba jöhetnek még olyan nevek mint B.J. Penn, Jon Jones vagy éppen Anderson Silva hisz mindannyian ikonikus alakjai az MMA-nak világszerte. Lássunk tehát néhány mérkőzést melyek létrejöhetnek a Japán gálára.

Yoshihiro Akiyama – Wanderlei Silvawanderlei_silva_xlfight_hu.jpg

Mind a két harcos igazi ikon a Japán szurkolók számára, így mérkőzésük igazi zsongást hozna az arénába! Mindkét harcos kezeiben benne van a KO lehetősége, és elvileg a földön sincsenek elveszve. Kettejük csatája már összejöhetett volna ám akkor Chris Leben keresztbe tett nekik. Itt az idő hát, hogy a két kőkemény harcos egymásnak feszüljön!

Yushin Okami – Chris Leben

Okami ugye hazai harcos, Leben pedig egy igencsak népszerű zúzógép. Az ilyen csatákat általában nagyon meghálálja a Japán közönség így nem kizárt, hogy ez a két harcos hamarosan egymásnak feszül a ketrecben. Okaminak a ground and pound-ban kell bíznia még Leben a két dinamit öklére építhetné a küzdelmet!

Quinton Jackson – Mauricio Rua 2

Erre a mérkőzésre csupán akkor van lehetőség, ha Jackson megveri Jones-t és elhódítja tőle a félnehézsúlyú bajnoki övet. Azonban ha ez megtörténik, akkor történelmi csatának lehetünk tanúi, hiszen Jackson korábbi mumusát Wanderlei Silva-t az első menetben egy brutális KO-val győzte le az UFC ketrecében. A kérdés tehát már csak az hogy Rua szerezné e vissza bajnoki címét, vagy Jackson venne revansot utolsó Pride-os legyőzőjén!

Jon Jones – Mauricio Rua 2

Ha Jones sikerrel védi meg övét Jackson ellen, akkor jó eséllyel védheti meg övét az ex bajnok ellen, aki Japánban oly népszerű. Jones talán a leglátványosabban küzdő bajnokok egyike, aki minden bizonnyal hamar belopja majd magát a Japán rajongók szívébe!

Brock Lesnar/Alistair Overeem – Cain Velasquez/Dos Santos Jr.cage2.jpg

A kérdés nyitott, mind a négy harcos nagyon népszerű lehet Japánba, hiszen nehézsúlyúak. Lesnar és Overeem a megtestesült szuper atléták még Velasquez és Dos Santos látványos stílusuk miatt lehetne közönségkedven!

Mark Hunt – Gilbert Yvel

Két Pride veterán, akik nagyon népszerűek a Japán rajongók körében. Két igazi ütőgép, akik szintén a kiütsz, vagy kiütlek elvet követik küzdelmeik során. Ez a két harcos talán sosem fogja birtokolni az UFC nehézsúlyú övét, de az biztos, hogy Ázsiában több tízezer embert mozgatnának meg egy-egy gála alkalmával!

Kazushi Sakuraba – Wanderlei Silva 4

A két harcos három alkalommal is találkozott egymással és mind a három alkalommal a brazil harcos győzött. A két harcos negyedik csatája, csupán marketing szempontból hozná meg a hozzá fűzött reményeket, abban viszont nagyon. Ezzel az UFC tulajdonképpen lehetőséget adna Sakuraba-nak hogy a saját súlyában álljon ki a brazil harcossal.

Jason Miller – Anderson Silva

A ét középsúlyú showman csatája igazi unikumnak számítana bárhol a világban, ám mind a két harcos a japán közönség előtt érezte eddig igen elemében magát, legalábbis ami a bevonulásokat illeti. Méltó címvédés lehetne ez a brazil harcos számára!

Ezek persze csak felvetések, de novemberben kiderül, hogy talán bejön e valami vagy nem. Annyi biztos, hogy ezekből, nevekből egészen biztosan fogunk néhányat találni a patináns Fight Card-ban!

Posted by | View Post | View Group

Cimke:  

Leave a reply