Ki az UFC legértékesebb harcosa?

UFC.jpg

Ha azt mondom UFC akkor az olyan mintha azt mondanám, hogy NBA vagy NFL, ok-ok azon kívül is van élet, de az-az igazán érdekes, ami az UFC-nél történik hisz jelenleg az amerikai szervezet az MMA világ Mekkája. Az  UFC minden bizonnyal begyűjtötte a legértékesebb harcosok legjavát, ám nézzük, ki hozhatja a legtöbb rajongót.

Anderson Silva

anderson_silva_middleweight_champ.jpg

A 15 mérkőzés óta veretlen és ebből 14-et az UFC-nél abszolvált brazil harcos minden bizonnyal a súlycsoport nélküli ranglisták éllovasa! Olyan impozáns neveket győzött le mint Chris Leben. Rich Franklin, Dan Henderson, Nate Marquardt, Chael Sonnen vagy Vitor Belfort és mindet idő előtt! A pók becenévre hallgató bunyós nem csak folyamatosan jól szerepel, de mikor élvezi is a mérkőzéseket akkor igazi közönség szórakoztatást végez! Leeresztett kezek, sebészi pontosságú fejmozgás és gyilkos ütések, valamint rúgások! Silva volt, hogy a félnehézsúlyba látogatott fel, ahol Forrest Griffin-t ütötte ki játszi közönséggel ám a közönség mégis arra vár, hogy a másik regnáló bajnokkal a váltósúlyú Georges St. Pierre-el csapjon össze! Kettejük mérkőzésére már nem kell olyan nagyon sokat várni, hiszen a FOX televízióval kötött szerződést minden bizonnyal új magasságokba repíti majd az UFC-t és annak harcosait!

Státusz: Közönség kedvenc, szakmai kedvenc

Georges St. Pierre

georges_st_pierre1.jpg

Az UFC másik ikonja és szintén borzalmasan stabil bajnoka! 9 mérkőzés óta nem talált legyőzőre és minden kötelező kihívóját elég magabiztosan tudta le. A kanadai harcos hazánkban is az egyik legnépszerűbb UFC harcosnak számít, sok fiatal harcos példaképe. Igazi népi bajnok, nincsenek se hangos nyilatkozatok se durva üzengetések a mérkőzések előtt, csak a kő kemény munka megy, amivel sorra hozza a mérkőzéseit! St. Pierre-re most Carlos Condit vár aztán a FOX TV minden bizonnyal eldönti, hogy Diaz vagy Silva ellen akarja látni a következő mérkőzésén a kanadai harcost!

Státusz: Szakmai kedvenc

Brock Lensar

Brock_Lesnar_Sick1.jpg

Az ex nehézsúlyú pankrátor többek között volt az UFC nehézsúlyú bajnoka is. Komoly betegsége miatt, bizony sok-sok kihagyásra kényszerült ám most úgy néz ki, hogy megműtötték és kész visszatérni, hogy újra a derekára csatolhassa a bajnoki övet! A nehézsúlyú óriás Cain Velasquez ellen veszítette el a bajnoki övet ám a mellett, hogy egy igencsak megosztó személyiség igazi közönség kedvenc. Egy harcos, akinek az élete az edzés és nem fél a kihívásoktól! Egy olyan harcos, aki a ringben átgázol az ellenfelein, a magánéletben viszont nem hangos tőle a sajtó, mégis imádja a nép. Nem csoda, hiszen az izomkolosszus már csak a megjelenésével is különleges feltűnést kelt! 

Státusz: Közönség kedvenc

Cain Velasquez

Cain_Velasquez_Champ.jpg

A nehézsúlyú bajnoki cím birtokosa! Nem véletlen hogy az UFC az ő mérkőzésével kezdi a menetelését a FOX-nál. Mint tudjuk a valaha oly népszerű ökölvívás bajban van az amerikai piacot nézve, hiszen a királykategória egyeduralkodói jelen pillanatban az Ukrán Klitschko fivérek! Az amerikai népnek szüksége van egy nehézsúlyú bajnoki és az jelen pillanatban nem más, mint Cain Velasquet, aki bár mexikói az azért legalább Amerikában van! Cain egy nagyon jól összerakott, fiatal és sikeréhes bajnok, aki legközelebb a brazil Dos Santos Jr. ellen készül megvédeni a bajnoki övet. Mivel a mexikóiaknak nem igazán vannak jó nehézsúlyú bokszolói Christobal Arreola-tól eltekintve ezért ők is örömmel fogadják, hogy nemzetüknek bajnoka van! Ez sok százezer plusz nézőt hoz az UFC-nek. Lesnar legyőzése nagy fegyvertény volt, Velasquez pedig szépen menetelt eddig, egy igazán képzett népszerű harcos!

Státusz: Közönség kedvenc, szakmai kedvenc

Dan Henderson

dan_henderson_strikeforce.jpg

A legenda igazi nemzeti hős mióta kiütötte az orosz Fedor Emelianenko-t és úgymond hazaküldte őt Oroszországba! Henderson igazi UFC és Pride veterán, a japán szervezetnél egyesített bajnok volt a Strikeforce-nál pedig ő a félnehézsúlyú bajnok! Jelenleg az UFC 139-re készül ahol a korábbi félnehézsúlyú bajnokkal Mauricio Rua-val fog összecsapni. Hendo mind a félnehézsúlyban, mind pedig a középsúlyban bevethető tényező az UFC-nél így ha legyőzi a brazil harcost nyitva áll a kapu hogy Anderson Silva illetve a Jones/Jackson mérkőzés győztesével mérőzzön! Henderson jelenleg egy igazi amerikai hős, akire bátran lehet gálákat építeni!

Státusz: Közönség kedvenc, szakmai kedvenc

Quinton -Rampage- Jackson

Quinton_Jackson.jpg

Az UFC mókamestere és ütőgépe! Nincsen olyan mérkőzése, amire ne lennének százezrek, sőt lassan milliók világszerte! Jackson csinálja a show-t és hozza is a színvonalat a mérkőzésein. Rampage ökleiben dinamit van ami bármikor robbanhat és ezt általában valakinek az állán teszi, ahogy láttuk ezt Liddel és Silva ellen is. A volt félnehézsúlyú bajnok hamarosan Jon Jones ellen mérkőzik és kiderül, visszaszerzi e korábbi övét! Egy biztos Jackson jelenleg az egyik legjobban eladható reklámarca a szervezetnek!

Státusz: Közönség kedvenc

Jon Jones

jones_belt.jpg

13-1-0 és a vereség is egy DQ Matt Hamill ellen, szinte makulátlan rekorddal rendelkezik az UFC ifjú félnehézsúlyú bajnoka, a csupán 24 éves Jones. Szupersztár státuszig akarja növelni Jones ázsióját az UFC! Minden meg is van a srácban, hiszen eddig minden show műsorban benne volt, a Rashad-al való összeveszés és hangzatos nyilatkozatok a középpontba helyezik az amúgy is nagyon népszerű és látványos bunyóst! Remek birkózó és a Thai Boksz-ban sem kell félteni, természetesen ez a ketrecben egy igazán halálos kombó! Jones ismertetői a hatalmas szaltódobások és a súlyos könyökösök! Annak, aki 50 Cent-el vonul be a mérkőzéseire és rommá veri, az ellenfeleit a ketrecben bizony kijár a bajnoki cím, és Jones el is vette azt Rua-tól. 

Státusz: Közönség kedvenc, szakmai kedvenc

Alistair Overeem

alistair_overeem.jpg

A nehézsúlyú holland ász decemberben érkezik az UFC-hez méghozzá az amerikaiak saját monstruma Brock Lesnar ellen lép a ketrecbe! A két szteroid bomba csatája egy igazi nehézsúlyú mészárlás lehet, mely újra a méltó helyére helyezheti a királykategóriát! Overeem nyerő szériát tudhat maga mögött mind az MMA-ban mind pedig a K-1-ben ezt a K-1 és a Strikeforce valamint a Dream bajnoki öve is mutatja. A jelenleg szabadügynök holland talán igazi szuper atléta módjára ül fel majd a nehézsúlyú trónra?

Státusz: Közönség kedvenc, szakmai kedvenc

Lássuk hát honlapunk rangsorát

  1. Anderson Silva
  2. Jon Jones
  3. Georges St. Pierre
  4. Brock Lesnar
  5. Quinton Jackson
  6. Cain Velasquez
  7. Dan Henderson
  8. Alistair Overeem

-Supras-

Posted by | View Post | View Group

Cimke:  , , , ,

Leave a reply