Khan visszavágna Petersonnak

image

A korábbi WBA/IBF világelső Amir Khan július 14-én a WBC kisváltósúlyú világbajnok Danny Garciával mérkőzik meg, miután a várva várt visszavágó a WBA cím visszaszerzéséért Lamont Peterson ellen nem valósult meg. Az angol ökölvívó szerencsésnek is mondhatja magát, hiszen a mostani találkozó Garcia ellen időközben egy WBA/WBC címegyesítő mérkőzés lett.
A brit ökölvívó május 19-én egy nagyszabású bokszgála keretein belül ismét megmérkőzött volna az őt korábban legyőző Lamont Petersonnal, de utóbbinak doppingolás miatt egyelőre bizonytalan ideig felfüggesztették versenyengedélyét, így a gála nem került megrendezésre.
Khan természetesen szeretne újra ringbe szállni, és visszaszerezni WBA övét az őt legyőző amerikai ökölvívótól, de csak amikor Peterson már doppingszertől mentes.
„Az első perctől kezdve tudtuk, hogy Peterson egy csaló, hiszen minden korábbinál agresszívabb volt, rengeteget ütött, és feltűnően jól bírta az ütéseimet, nem beszélve arról, hogy az első menetben már kétszer is padlóra került. Mindezek ellenére szeretnék ismét megküzdeni vele, hiszen óriási küzdelmet láthattak a nézők, akiknek ez nagyon tetszett” – mondta Khan.
Az angol ökölvívó mondatainak némileg egyébként ellentmondanak a 2011-es találkozó adatai, hiszen Khan majdnem 200-al többet ütött, és Peterson a jóval kevesebb ütéséből sokkal pontosabban, majdnem ugyanannyi pontot érő találatot jegyzett (238-226). Nagyjából ugyanannyi ütést kaptak tehát a felek, de Khan 69, Peterson 38 jabbel operált, míg erős ütés terén 188-169 arányban az amerikai bokszoló helyezett el többet az angolon.
Időközben a doppingbotrányba keveredett Petersont megfosztották a Khantól elnyert övétől, így a WBC kisváltósúlyú világbajnok, Danny Garcia elleni találkozó WBC/WBA címegyesítés lesz. A 24 esztendős amerikai a WBC címet egyhangú pontozással nyerte el a veterán mexikói Erik Moralestől márciusban, így első címvédésére készül, és ha nyer, akkor a WBA övét is magáénak tudhatja.
A legjobb ökölvívás szorzókat a bet365, míg a legfrissebb híreket az Xlfight.hu oldalán találja. Az online fogadás piacain Khan az esélyesebb.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..