Két magyar bronzérem az ifjúsági Európa-bajnokságon

Tíz versenyzőnk lépett tatamira a Szófiában zajló ifjúsági Európa-bajnokság második napján, ezúttal két érmet is sikerült bezsebelnünk, amely eggyel több, mint az elmúlt esztendőben, Athénban szerzett érmek száma.


A 81 kilogrammos súlycsoportban Tóth Apor számított az egyik nagy favoritnak, aki erőnyerőként kezdett, majd három gyors ippongyőzelemmel jelezte, hogy az aranyéremért utazott Szófiába. Az ukrán, a portugál és az olasz versenyző nem okozott különösebb nehézséget a miskolci judósnak, a három meccs alatt kevesebb, mint négy percet töltött a tatamin. Az elődöntőben a grúz Goga Kevkisvilinek sikerült meglepnie Tóth Aport, akinek így be kellett érnie a bronzmérkőzéssel. Ott már nem hibázott, hozta újra az első három mérkőzés szintidejét, másfél perc alatt véget vetett a mérkőzésnek és így felállhatott a dobogó legalsó fokára.


A +90 kilogrammos súlycsoportban Waczulik Richárd révén egy pontszerző hetedik helyezéssel gazdagodott a magyar csapat. Nehézsúlyú versenyzőnk ötven másodperc alatt lépett túl a moldáv riválisán, a második fordulóban azonban a későbbi győztes, Inal Taszojev bizonyult jobbnak ezen a napon. Az újpesti judós a vigaszágon ismét magára talált, és egy akciódús küzdelemben ejtette ki a fehérorosz Jahor Kukarenkát. A következő kör sajnos már nem jött össze, egy jukóval a görög Dimitriosz Csumitasz ment tovább.

A nőknél a +70 kilogrammban mindkét indulónk erőnyerőként kezdett, és a második forduló is kiválóan alakult számukra: Szigetvári Mercédesz fehérorosz, Tóth Fanni ukrán riválisát győzte le. Majd jött a német Maxime Brausewetter, aki először a bajai judóst, majd az elődöntőben a KSI tehetségét ejtett ki. Mercédesz sajnos már nem tudott javítani, így az idei évben nem tudott érmet szereni, a kilencedik helyen zárt. Tóth Fannit szerencsére kellőképpen feltüzelte a vereség, a bronzmérkőzésen magabiztos küzdelmet bemutatva győzte le az olasz Annalisa Calagretit, megszerezve ezzel válogatottunk második érmét.


A magyar csapat két bronzéremmel és egy hetedik helyezéssel az éremtáblázat tizennyolcadik helyéig jutott a negyvenegy országot felvonultató versenyen. Az élen Oroszország (4,4,2), Grúzia (2, 3, 5) és Azerbajdzsán (2, 0, 1) végzett.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: EJU, Konstantin Andonov

Forrás: www.judo.hu – RSS