Képek: Nem finomkodtak a zsaruk

image

21 csapat 100 sportolója lépett pástra, ringbe a debreceni Oláh Gábor utcai csarnokban megrendezett BM-bajnokságon. A viadalon részt vevő rendvédelmisek karate formagyakorlatban, WKF karate küzdelemben és full-contactban mérkőztek meg egymással. Kiemelkedett az egykori kick-boksz világbajnok Novák Jenő teljesítménye, a Terrorelhárítási Központ elitzsaruja öt győztes meccset vívott, kificamodott lábujja és kivert foga sem tartotta vissza a harctól.

DSC_2035.JPG
Remek, felkészült sportemberek randevúztak a debreceni Oláh Gábor utcai csarnokban, a BM-bajnokság számtalan jó bunyót hozott. Legnagyobb létszámban a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség, a Köztársasági Őrezred és a Miskolci RSZKI képviseltette magát. A csapatbajnokság végső sorrendje is ennek megfelelően alakult, az őrezred – elsősorban karatékái remek teljesítményének köszönhetően – végzett az élen, a full-contactban domináló TEK két ponttal lemaradva másodikként zárt, a harmadik helyet a miskolci rendőr szakközépiskolások szerezték meg.

A kitűnő hangulatú, több mint ötszáz néző által figyelemmel kísért rendezvény zárómeccsét az egykori kick-boksz novakjeno2.JPGvilágbajnok, Novák Jenő (TEK) vívta, aki öt győztes mérkőzés után szerezte meg a full-contact  +90 kilogramm aranyérmét. A keményöklű zsarut lábujjficam, s kivert foga sem zavarta meg, elsősége mellé megérdemelten gyűjtötte be a viadal legtechnikásabb sportolójának járó címet. Sportszerű gesztust gyakorolt a győztes csapat, a Köztársasági Őrezred gárdája, a fightert különdíjjal jutalmazta. Novák Jenő a viadal előtt elmondta, tesztversenynek is tekinti a BM-bajnokságot, szeretne visszatérni a magyar full-contact válogatottba. Nem vitás, a debreceni bunyó bebizonyította, a küzdősportolónak van mit keresnie a kick-boksz magyar élvonalában. Képességeit ismerve nem lenne meglepetés, ha nevével nemsokára a nemzeti csapat világversenyre utazó keretében találkoznánk.

Ki kell emelnünk egy másik kitűnő sportembert is, a full-contact 90 kilogramm küzdelmeit megnyerő Magyar GP-győztes Rácz Dénest (Kőrös Kommandó), aki azután, hogy a döntőben hatalmasat verekedett a TEK-nél szolgálatot teljesítő Török Imrével, az aznap esti békési gálán kiütéssel búcsúzott az élsportolói karriertől. A szimpatikus bunyós csak a profi pályafutástól vonul vissza, a BM-bajnokságokon még sokszor megcsodálhatjuk kivételes képességeit.

Az erősebbiknek tartott nem képviselői mellett a hölgyek is bőszen osztották a pofonokat, jónéhány ütközetük a férfimezőnyben is megállta volna a helyét.

A hírek szerint a 2012-es BM-bajnokság rendezési jogát a TEK csapata szeretné megszerezni, az elitcsapat nem titkoltan győzelemre tör.

Forrás: Balogh Zoltán

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply