Képek: Erdei Zsolt állami kitüntetése

erdei_bajnai.JPG

A Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát Sólyom László köztársasági elnök – Varga Zoltán sportért is felelős önkormányzati miniszter előterjesztésére – adományozta Erdei Zsoltnak. A kitüntetéseket Bajnai Gordon miniszterelnök adta át.

"Válságban élünk, ilyenkor különösen kellenek a példák, hogy erővel, kitartással, akarattal véghez tudjuk vinni azt, amit hétköznapi emberek lehetetlennek gondolnak" – mondta Bajnai Gordon kormányfő köszöntőjében.

Erdeivel kapcsolatban kiemelte, hogy immár második súlycsoportban lett világbajnok, hiszen az eddig félnehézsúlyban remeklő bokszoló egy kategóriával feljebb lépve, a cirkálósúlyban is elhódította a világbajnoki övet.

erdei.JPG

Ugyancsak állami kitüntetést vehettek át az őszi U20-as labdarúgó-világbajnokságon bronzérmes magyar válogatott tagjai, edzői és csapatvezetői. Egervári Sándor a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát, az U20-as csapat játékosainak, valamint Bordás György főtitkárnak, Dunai Antal csapatvezetőnek és Szilágyi György csapatorvosnak a Magyar Köztársaság Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát adományozta Varga Zoltán önkormányzati miniszter. A 21 futballistából 13-an jelentek meg, a másik nyolc labdarúgó későbbi időpontban veszi át az elismerést.

erdei_bajnai2.JPG

Az eseményen jelen volt Simóka Bea, az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkára, valamint Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke is.

erdei2.JPG

erdei3.JPG

Az Xlsport munkatársai, és olvasói nevében gratulálunk a kitüntetéshez, és további sikereket kivánunk.

XLsport – Fotók: Ezüstszegi József

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply