Kemény meccs vár Zathureczky Zsoltra

zathu.jpg

A legjobb nehézsúlyú magyar MMA-harcos, Zathureczky Zsolt is ringbe lép október elsején a soroksári sportcentrumban megrendezésre kerülő Tüske-kupán, a Pitbull Team kiválósága a moldáv Lipa Viorellel néz farkasszemet. A rendezők mindenkit szeretettel várnak a -Pitbullok éjszakájára-, a jegybevételből és adományokból a Sándor György vezette Pitbull Team utánpótlását támogatják.

Zathureczky Zsolt 23 életéve ellenére komoly rangot vívott ki magának a magyar MMA-társadalomban.  A kitűnő fizikai adottságokkal megáldott fiatalember a profi bunyóba is belekóstolt, három győztes mérkőzés után lehetőséget kapott arra, hogy a májusban, Montrealban megrendezett, Jean Pascal-Bernard Hopkins-bunyó köré épített rendezvényen is ringbe lépjen. Vereség lett a tengerentúli bunyó vége, ám a szathureczky-zsolt_1.jpgportoló az ellenfél elismerése mellett elsősorban pozitívumokkal kapcsolja össze a kanadai utazást.

Hihetetlen élmény volt a gála, amíg élek, nem felejtem el – kezdte Zathureczky Zsolt. – Az Oscar Rivastól elszenvedett vereség ellenére is szívesen emlékszem vissza, sajnos, kettőnk ökölvívótudása komoly szintkülönbséget mutatott. Ez visszaköszönt az eredményben is, az olimpikon bokszoló ellen egy menet erejéig voltam partiban. A profi ökölvívást kiegészítő sportágként továbbra is szeretném űzni, de az én utam az MMA. 

Márpedig ebben a stílusban Zathureczky Zsolt előtt szép jövő áll, a soproni tizenhatos MMA-tornán aratott győzelmével a nemzetközi mezőnyben is letette névjegyét. De értékes legutóbbi sikere is, a júniusi dunaújvárosi gálán igen nehéz helyzetből aratott győzelmet agilis román riválisa felett. Ellenfele az összeakaszkodás után egy kiemeléssel földre vitte, majd kiült a soroksári fighterre, s próbálta rövidre zárni a meccset. Zatu a bordákra benyelt egy-két ütést, ám amikor a nyerőhelyzetben lévő román fiú nem figyelt a kezére, rögtön megcsinálta a karfeszítést. Szép győzelem volt, látszott, Sándor György tanítványa a rázós szituációkban is feltalálja magát.

Könnyebb bunyó a soroksári sportcentrumban sem vár Zsoltra, a legjobb moldáv nehézsúlyú harcossal, Lipa Viorellel kzatu.jpgell szembenéznie. Lipa a moldáv fegyveres erők állományába tartozik, senki ne higgye, hogy irodistaként keresi kenyerét, csak a profi sporttal kell foglalkoznia. Zatu helyzetét az sem könnyíti, hogy tiszteletet parancsoló fizikai paraméterei miatt a látványos harcot is elvárják tőle, a néző úgy van vele, egy ilyen erős embernek le kell amortizálnia az ellenfelet. Szerencsére a fighter helyén kezeli a dolgokat, tudja, rengeteget kell még tanulnia a szakmából, alázattal áll a felkészüléshez, s a küzdelemhez.

Várom a mérkőzést, de azt is tudom, nem lesz könnyű – jelentette ki Zathureczky Zsolt. – Kitűnő erőben érzem magam, az életem is fordulóponthoz érkezett, maximális pozitív töltöttség van bennem, de erről egyelőre nem szeretnék többet mondani. Jól halad a felkészülésem, remek partnerek segítenek, Veres Ádám, Vizi László és Felföldi Szabolcs által komoly tesztelésnek vagyok kitéve. Azt hiszem, Szabolcsot nem kell bemutatni senkinek, de a másik két sporttársam – igaz, ők már nem aktívak – is nagyon keményen odaáll az edzéseken, igencsak feladják a leckét. De nagy köszönet jár a Sztraka Misi vezette brazil dzsicusoknak és a Kőér utcai Spartacus birkózóinak is.

Akárcsak a soroksári gála másik főmeccsét vívó Felföldi Szabolcs, Zathureczky Zsolt is maximális odaadással állzatusandor.JPG a rendezvény mellé, melynek bevételét a Sándor György vezette Pitbull Team utánpótlás javára fordítják a rendezők.

Én aztán tudom, mit jelent a Pitbull Teamhez tartozni, Gyurit a második apámként tisztelem – érkezett a respekt a mester felé, ám ez korántsem a kötelező tiszteletkör. – Rengeteget köszönhetek Sándor Györgynek, volt olyan időszak, amikor többet voltam a soroksári bázison, mint otthon. Edzettem, ettem, aludtam, csak a tréningekkel kellett foglalkoznom. Nekem a sport kitörési lehetőséget jelent, nem származom gazdag családból, de az edzőm utat mutatott számomra, a sport által egzisztenciát teremthetek magamnak. Ő az az ember, akiben maximálisan megbízom, ezért is örülök, hogy a gála bevételét az utánpótlás kapja. Gyuri rengeteg hátrányos helyzetű srácnak mutathat célt, nyújthat perspektívát. Ha valaki fiatalkorában megismeri a küzdősport világát, és komolyan veszi az edzéseket, az csak ritkán kallódik el. Fontos, hogy azok a fiúk, akik nem a Rózsadombon látták meg a napvilágot, is lehetőséghez juthassanak.

A versenyzők mellett neves díszvendégek is megtisztelik az eseményt, többek között dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kickbox Szövetség elnöke. A csarnokban urnákat is elhelyeznek a szervezők, melybe ki-ki lehetősége szerint dobhatja be azt az összeget, mellyel támogatni kívánja a Pitbull Team utánpótlását.

A rendezvény fő támogatója a Tüske Security
Jegyárak: 1300-3000 forintig.
Helyszín: soroksári sportcentrum
Cím: Soroksár, Sport u. 2

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply