Kemayo a vikingnek sem kegyelmezne

freddy_kemayo.jpgA K-1 elitjébe tartozó Freddy Kemayo is ringbe lép a Papp László Budapest Sportarénában február 6-án megrendezésre kerülő ColliZion K-1 MAX Európa-döntő köré épített küzdősport gálán: a francia harcos harmadik budapesti fellépésén is K.O.-t ígér, győzelemre tör a magabiztos norvég Andreas Hoftun ellen. 

A ColliZion K-1 MAX Európa-döntő programjának egyik sztárfellépője, a francia Freddy Kemayo -jó ismerőse- a magyar küzdősportolóknak. Az egykori gall kick-bokszbajnok Nagy Tibort (2003), Meiszter Gábort (2004), Brunner Tihamért (2005) és Varga Pétert (2007) is legyőzte már, de Budapesthez is szép emlékek kötik.

– Valóban kellemes visszaemlékezni az önök csodálatos fővárosára, mindkétszer jól ment a bunyó, 2007-ben Varga Pétert, 2008-ban a fehérorosz Szergej Gurt győztem le K.O.-val. Utóbbi különösen kedves, mert sikerült revansot vennem Guron egy korábbi vereségért – elevenítette fel karrierjének Magyarországhoz kötődő állomásait Freddy Kemayo a www.k-1.hu-nak.

Az iskolázott mozgású, remek felépítésű francia megbecsült résztvevője a legnagyobb K-1 szabályrendszerű viadaloknak, szinte minden klasszissal összecsapott már, többek között övére tűzte Catalin Morosanu, Stefan Leko, Alekszej Ignasov és Roman Kleibl -skalpját-. Február 6-án a norvégok profi kick-boksz Európa- és világbajnokával, Andreas Hoftunnal csap össze a Papp László Budapest Sportarénában. A pszichikai hadviselés már megkezdődött: a viking üzent, kijelentette, le fogja győzni a rutinos franciát! amada_kemayo.jpg

– Tetszik a hozzáállása és az önbizalma – reflektált Kemayo Hoftun magabiztos kijelentésére. – Még nem hallottam norvég ellenfelemről, de ez nem azt jelenti, hogy félvállról venném. Északi harcos, bizonyára igazi viking, ez pedig azt jelenti, fizikálisan remekül felkészített, mentálisan toppon lévő sportoló. Komolyan fogom venni, a Sportaréna nézői szikrázó, jó meccsre számíthatnak. Nem szeretném megszakítani budapesti hagyományaimat, most is K.O.-val akarok győzni! Hoznom kell ezt a mérkőzést, mert komoly terveim vannak az idén: sok híres versenyzővel szeretnék összecsapni, sikerrel!

Kemayo riválisa, a norvég Andreas Hoftun Budapesten mutatkozik be először K-1 rendezvényen, ám nem az áldozati 05_sergei_freddy_10_budapest.jpgbárány szerepét szándékozik eljátszani. Évek óta kiemelkedő alakja a nemzetközi kick-boksz életnek, szerzett már profi Európa- és világbajnoki címet. A K-1 magyarországi licenctulajdonosa, a kick-boksz válogatott full-contact szakágának szövetségi kapitányi posztját ellátó Katona Attila évek óta figyelemmel követi pályafutását. A szakember úgy véli, a skandináv fighternek minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy eredményes K-1 karriert fusson be. Hoftun budapesti bemutatkozását sem aprózza el, rögtön Kemayóval akaszkodik össze.

– Az utóbbi pár évben tudatosan készültem a K-1-re – jelentette ki Hoftun. – Keményen edzettem, arra fókuszáltam, hogy minden részlet a helyén legyen. Célirányos tréningekkel jutottam el oda, hogy bemutatkozhassak a világ egyik legnívósabb versenysorozatában, s a tudatosságomnak köszönhetően fogok továbbjutni is. Úgy érzem, fizikálisan és mentálisan is felkészült vagyok, le akarom győzni Freddy Kemayot! A kijelentésemmel nem feldühíteni szándékozom ellenfelemet, olyan versenyző vagyok, aki tisztel a vetélytársát. Egyszerűen csak bízom magamban, tudom, mennyi munkát végeztem el. A győzelem mellett az a célom, hogy a közönség egy kiváló, szórakoztató mérkőzést lásson!

K-1 superfight
Andreas Hoftun vs Freddy Kemayo

2010. február 6-án, szombaton 18 órától a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő ColliZion K-1 MAX Európa-döntőre belépők kaphatók a helyszínen, valamint a Ticket Express jegyirodáiban (www.tex.hu).

www.k-1.hu

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply