K-3 Bajnokság 2010: Első forduló és Interklub eredmények

image

2010. június 26-án (szombaton) aTerem Harcművészeti Központban rendezték meg a K-3 bajnokság harmadik évadjának első fordulóját, és Interklub versenyét. A verseny egy tatamin és egy ringben került megrendezésre. A forduló győzteseinek általában egy meccset kellett győztesen megvívniuk. A második forduló szeptember 11-én kerül megrendezésre, itt kvalifikálhatják még magukat a versenyzők a nagydöntőre. A győztesek nevei mindenhol félkövér betűvel vannak jelölve.

Interklub verseny eredményei:

18 év alatt

Gönczi Alex – Gerhárdt Márton

Váradi Martin – Preczner Roland

Tóth Csaba – Nagy Bertold

Plangár Ákos – Budai István

Sáska Henrietta – Berki Renátó (döntetlen)

Gerhárdt Márton – Báti Richárd

Geiszt Ádám – Rozmaring Mátyás (döntetlen)

Réz Marcell – Németh Ádám

Horváth Botond – Pallás Richárd

Hamar Sándor – Dékány Béla

Hamodi Omár – Beszprémi Zoltán

Kertész Róbert – Tóth Csaba

Kavalecz Péter – Szombat Patrik

Turai Zoltán – Anderkó Attila

Kovács Ákos – Budai István

Kovács Ákos – Turai Zoltán

18 év felett

Gacsó Szilárd – Oroszi Bertold

Pap Gergely – Zavarkó Zsolt

Riger Olivér – Támcsu Richárd

Juhász József – Zeke Zsolt

K-1 bemutató mérkőzés:

Pap Gergely – Balogh Szabolcs

Ez egy K-1 szabályrendszerű bemutató mérkőzés volt, ennek ellenére legalább olyan komolyan vették a meccset, mintha tétje lett volna az összecsapásnak, Balogh T.K.O-val győzött.

A K-3 Bajnokság 2010-es első fordulójának eredményei:

65 kg

Fényes Zsolt – Hunyadi Máté

Hunyadi az első menetben egy földrevitel és egy fojtás kivitelzése után kopogtatta le ellenfelét.

76 kg

Csorvási Tamás – Ciocarla Marius

Nagy iramot diktáltak a versenyzők, amelyet a meccs végéig tartani tudtak, végül a debreceni versenyző sikerének örülhettek a nézők.

Zahari Máté – Szulcsán Gábor

Ha K-1 szabályrendszerben küzdöttek volna a versenyzők, akkor bizonyára Szulcsán lett volna a végén a győztes, de ez egy összetett szabályrendszer. Zahari pedig egy komplex versenyző, amikor bajba került álló helyzetben, akkor levitte Szulcsánt földre, és gyakorlatilag ott azt csinált, amit csak akart.

Idei László – Kálucz Martin

Idei bal horga után Káluczra már az első percben számolni kellett, és nem sokkal később egy fojtásba is belekerült. Kálucznál kiderült az utóbbi mérkőzésein, hogy elsősorban a földharcon kell javítania, ha megakarja később nyerni a mérkőzéseit.

Dolog György – Idei László

Az első menetben bár Dolog padlóra küldte Ideit, és végig nagyon elszántan és jól bunyózott, de mindvégig kiélezett volt a küzdelem. Idei mindig megtudta lepni földreviteleivel riválisát, és egy remek csata bontakozott ki, melyben igaz, hogy csak hajszálnyival, de Dolog bizonyult ma jobbnak.

Csorvási Tamás – Hunyadi Máté

A két debreceni Pitbull Team-es csatájában az egy súlycsoporttal lejjebb lévő Hunyadi diadalmaskodott.

-84 kg

Töreki László – Kovács Kálmán

Elég megfontoltan kezdtek a versenyzők, de aztán egyre jobban belelendültek a mérkőzésbe állásban és földön is, amiből Töreki jött ki győztesen.

Sőrés Sándor – Kántor Tamás

Jól megdolgozták egymást a versenyzők. A harmadik menetet már nem láthattuk, mert a Pibull Team soroksári versenyzője felőrölte riválisát az egyébként nagyon magas színvonalú mérkőzésen, és Sőrésék sarka nem vállalta tovább a meccset.

-93 kg

Rafiev János – Trif Calin

Az első menetben Calin jobb fejrúgása után számolni kellett Rafievre, aki ezután is remek formát mutatott. Mindketten állóharc alapokkal rendelkeznek, ezért nem erőltették a földharcot. Kiegyenlített mérkőzésen végül a bírák az aradi román versenyzőt látták jobbnak.

Polgár Norbert – Panin Marius

Sajnos Polgár szemöldöke felszakadt és erősen vérzett, így kénytelenek voltak ideje korán feladni a meccset.

Szolomayer László – Tolnai Dávid

Nagy fölényben volt a meccs első felében Tolnai, aztán Szolomayer a mérkőzés második felétől egyre jobban kezdett feljönni, és megtalálta Tolnai "gyenge" pontját, ahol érvényesíteni tudta akaratát. Döntetlen három menet után. Szolomayer T.K.O-val nyert az extra menetben, mert már Tolnai bal lába és főleg térde nem bírta elviselni a nagy erejű low-kickeket.

Szolomayer László – Elter Antal

Szolomayernek ugyanazt a taktikát kellett alkalmazni, mint az előző meccsén, elmozogni és visszatámadni erős jobb low-kickekkel, ez vezetett ma sikerre nála. Nem a leglátványosabb, de hatékony volt.

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .