Január 17-én ringbe lép Növényi Norbert és Bárdosi Sándor

k3plakat1_lead.jpg

Mérföldkőhöz érkezett a K-3 XLsport-Horfer serleg bajnokság: négy elődöntő és az interklub versenyek lebonyolítása után a szervezők január 17-re írták ki a rendezvénysorozat fináléját, melynek az ICE Center Budapest (volt káposztásmegyeri Jég és Rendezvénycsarnok) ad otthont. A résztvevők hat súlycsoportban küzdenek meg a Target kupáért, de az esemény színvonalát emeli, hogy Növényi Norbert, Bárdosi Sándor és Felföldi Szabolcs is ringbe lép.

Amikor egy évvel ezelőtt a volt kickboksz világbajnok Sándor György és az Xlsport tulajdonosa, Ezüstszegi József megálmodták, s útjára indították a K-3-as bajnokságot, nem gondolták, hogy ilyen gyorsan népszerűvé válik a ketrecharc előszobájának szánt sorozat. A versengés rangot vívott ki magának a küzdősport társadalom körében, az eddig megrendezett selejtezőket erős mezőny s zsúfolt nézőtér jellemezte. A szabályok minden, a küzdősport terén jártas sportoló számára lehetővé teszik, hogy kipróbálja magát a K-3 viadalokon. A kempóból, a kickbokszból és a ketrecharcból összegyúrt K-3 stílus képviselői 3×3 perces menetekben küzdenek meg egymással, de a látványosság kedvéért a földharcot csak 30 másodpercig engedik. A bajnokság döntőin – melyen a két felső kategória kivételével – súlycsoportonként a legjobb négy versenyző kap lehetőséget, a magyar harcosok mellett román, ukrán, szlovák sportolók is szorítóba lépnek.

     k3plakat1520.jpg

A remélhetőleg teltházas viadalon olimpiai érmes birkózóink, Növényi Norbert és Bárdosi Sándor minőségi román ellenfelekkel szemben mérhetik le, mennyit sajátítottak el a legkeményebb küzdősport szakág, az MMA tudományából. A ketrecharcnak is nevezett stílusban gyakorlatilag minimális a tiltott fogások listája: az ütés, rúgás, fojtás, kar- és lábfeszítés mind megengedett. Moszkva kötöttfogású bajnokára, az 52 esztendős Növényire a nála 20 évvel fiatalabb, három szakágban is világbajnoki címmel rendelkező Tatar Marius vár Viadal szabályrendszerben, de a Sydneyben ezüstérmet szerző Bárdosinak sem lesz könnyű dolga.

A rendezvényen kötelek közé lép még a magyar kempo társadalom legismertebb és legeredményesebb alakja, a világbajnok Felföldi Szabolcs is. A "Hegylakó" néven futó sportoló MMA Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, ellenfele szintén Romániából érkezik.

A rendezők színvonalas superfight mérkőzésekkel is színesítik a programot, Schremsz Ákos (Savoya Welness Kempo) a hatszoros francia kempo világbajnokkal, Cyril Bravais-sal (Kempo France) csap össze, míg Nagy Mátyásra (Savoya Welness Kempo) a kőkemény román Stoia Ruben (Metalcomp Romania) vár.  

A K-3 bajnokság mezőnye: k3_1.jpg
65kg:
Butuc Georgica (Metalcomp Romania)
Balogh Szabolcs (Gönczi Team Nyíregyháza)
Mórucz Sándor (Wolfer Debrecen)
Ciocarla Marius (Metalcomp Romania)
tartalék: Zahari Máté (Pitbull Bp)

72kg:
Bagdi Tamás (Dunaharaszti Kempo)
Buchinger Iván (Totalfight Team)
Vicze Zsolt (Feja Gym Bp)
Vikker Dániel (Bács Team Kecel)
tartalék: Babau Eugen (Metalcomp Romania)

76kg:
Géczi Dániel (HMTA Budapest)
Fülöp Dániel (Wolfer Debrecen)
Zahari Vince (Wolfer Debrecen)
Kiss Attila (Pitbull Bp)
tartalék: Stangel Tamás (Savoya Kempo)

 

84k3_2.jpgkg:
Imre Zsolt (Bács Team Kecel)
Jakab Szilárd (Nyíregyháza)
Nagy Barna (Varga Team Budapest)
Polgár Ádám (Totalfight Team)
tartalék: Golub Vladimir (Stabilitás Ukrajna)

93kg:
Zathureczky Zsolt (Pitbull Bp)
Végh Attila (Totalfight Team)
tartalék: Tóth Tamás (Pitbull Zsámbok)

+93kg:
Veres Ádám (Pitbull Bp)
Vesztergomi József (Győr)
tartalék: Szántó Tamás (Berettyóújfalu)

A rendezvény január 17-én, 17 órától a K-3 elődöntőivel indul. A hivatalos kezdési időpont 19 óra, amikor a K-3 hat súlycsoportjának döntői és az MMA sztármeccsek kerülnek lebonyolításra.

Jegyek 5.900 és 7.900 forintos áron kaphatók januártól az ICE Center (káposztásmegyeri jégcsarnok) jegypénztáraiban, de telefonon, a 06/30 9-4444-01-es számon, valamint e-mailben is rendelhetők a k3@xlsport.hu e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..