Jake Ellenberger, ki lehet a következő!

Jake_Ellenberger_500x3250_large.png

Egy igazán csendes gálán Ellenberger igencsak meggyőző teljesítménnyel győzte le a kicsit túl sztárolt Jake Shields-et! Ellenberger öt mérkőzést hozott ezzel zsinórban és ő valamint a csapata minden bizonnyal szeretné minél előbb a cím közelben látni!

Kicsit zsúfolt lett a váltósúly mostanában! Ugye egyelőre itt van az egyeduralkodó Georges St. Pierre aki 2007 óta nem talált legyőzőre. Sokan úgy gondolják ő a súlycsoportok nélküli ranglista első helyezettje, ám ő maga a középsúlyú Anderson Silva-t tartja a legjobbnak. B.J. Penn, Frankie Edgar ellen elvJake_Ellenberger.jpgesztette könnyűsúlyú bajnoki címét és feljött a váltósúlyba. Nagy dirrel-dúrral érkezett az UFC-hez Jake Shields is, de az eddig mutatott teljesítménye igencsak vérszegény a hozzá fűzött reményekhez képest. Egy megosztott pontozásos győzelem után alulmaradt St. Pierre ellen majd a hétvégén kiütötte Ellenberger. Nagy érdeklődés előzi meg a szintén Strikeforce-ból importált Nick Diaz debütálását is. Eredetileg bajnok a bajnok ellen azaz St. Pierre ellen kezdte volna a menetelését ám egy kis színjáték után végül Penn ellen tér haza az UFC-hez! GSP következő ellenfele Carlos Condit se mondható felhozó ellenfélnek, hiszen már négy mérkőzést hozott zsinórban, utolsó két mérkőzését pedig KO/TKO-val abszolválta. A szűk élvonal tehát valóban a világ elithez tartozik és a felsorolásból többek között kimaradt Josh Koscheck és Anthony Johnson is. Ellenberger tehát biztos, hogy minőségi ellenfelek közül válogathat majd a következő mérkőzésén ám kérdés, hogy mikor jut majd a címmérkőzés közelébe. Condit bár egy remek harcos, győzelme mégis meglepetés számba menne. A Penn – Diaz mérkőzés győztese szinte biztos, hogy a bajnok, kötelező kihívója lesz. Shields minden bizonnyal jelentősen visszaesik most rangsorolásilag, ám Dana White feltűnően kedvelte a srácot így nem biztos messze kerül a nagy meccsektől.

Véleményem szerint Ellenberger legközelebb a GSP – Condit vagy a Penn – Diaz vesztesével mérkőzhet majd a kihívói pozícióért. A kérdés persze az ami mindenkit foglalkoztat, GSP mikor hízik fel a középsúlyba hogy Anderson Silva ellen mérkőzzön!

 – supras –

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply