It’s Showtime Budapest: Hungaricum lehet a K-3!

k-3LOGO_160.jpg

Egyre nagyobb versenyzői és szurkolói kört hódít meg a mindössze hároméves múltra visszatekintő K-3. A kempo, a kick-boksz és a ketrecharc elemeit vegyítő kevert harcművészeti stílus magyar bajnoki döntőit április 17-én, a budapesti Syma csarnokban megrendezésre kerülő It’s Showtime gálán bonyolítják le. A K-3 Promóciós és Sportiroda szerint a népszerű küzdősportszakágból igazi hungaricum lehet.

Az egykori kick-boksz világbajnok, Sándor György az MMA-t tartja a küzdősportok királyának, a szakember azonban azzal is tisztában van, hogy a „kiskesztyűs” bunyót kipróbálni szándékozó sportolókat túl veszélyes lenne rögtön a ketrecbe küldeni. Ezért három évvel ezelőtt Ezüstszegi Józseffel, az xlsport.hu tulajdonosával együttműködve kidolgozta egy új küzdősport, a K-3 szabályrendszerét. A kempo, a kick-boksz és a ketrecharcIMG_2522_.jpg elemeit vegyítő stílus gyors népszerűségre tett szert a keményfiúk hazai társadalmában. A K-3 az összes full-contact fighternek lehetőséget biztosít egy jó bunyóra, az állásharcosok és a földharcban jártasak is bátran kipróbálhatják magukat, néhány hónapnyi rákészüléssel már benevezhetnek az interklub versenyekre. A „kiskesztyű” helyett tízunciás ökölvívókesztyűben, a rangosabb K-3-összecsapásokon MMA-gyakorlókesztyűben ütköznek a résztvevők, jócskán lecsökkentve a sérülés veszélyét, a 25 másodperc maximalizált földharcidő pedig látványos, akciódús küzdelmeket garantál a nézőknek.

A publikum pedig veszi a lapot, már az első versenyeken is szép számú nézősereg biztatta a harcosokat, idővel pedig állandóvá vált az 5-700 fős szurkolói létszám, a kiemelt viadalokon pedig az ezret is meghaladta a fizető nézők száma. A stílus életre hívóihoz 2009 januárjában tőkeerős támogatók csatlakoztak, a két alapító szakmai törekvései találkoztak egy befektetőcsoport érdeklődésével. A gyors és látványos fejlődés tovább emelte a versenyek színvonalát, valamint a sportág népszerűségét. A K-3 Promóciós és Sportirodának köszönhetően Sándor Györgynek ma már csak az edzések vezetésével, valamint a klubokkal való kapcsolattartással kell foglalkoznia, a sportiroda vezetői minden más terhet levesznek a válláról.

– Reménykedtünk és bíztunk benne, hogy előbb-utóbb komoly szintre kerül a sportág, erre alapot adott a harcosok kiváló teljesítménye, a gálák színvonala – mondta Vágvölgyi György, a K-3 Promóciós és Sportiroda kereskedelmi igazgatója. – Április 17-én rendkívüli lehetőséghez jutunk, a bajnoki döntőket a Syma csarnokban megrendezésre kerülő világhírű It’s Showtime gálán bonyolíthatjuk le.

itsshowtime_logo.jpg

Felmerül a kérdés, hogyan jutott szereplési lehetőséghez egy alig három éve alakult sportág a világ jelenleg legnagyobb népszerűségnek örvendő utazó küzdősportcirkuszának budapesti rendezvényén?

zathureczky_showtime_xlsport.jpg

– Mindenekelőtt köszönet Szeri Attilának és csapatának, akik a tavalyi It’s Showtime gálán lehetőséget adtak Sándor György tanítványának, Zathureczky Zsoltnak, hogy MMA-ban megküzdhessen Sander Duyvisszal. Zsolt kitűnő teljesítménye láttán a Showtime holland tulajdonosa, Simon Rutz érdeklődni kezdett irántunk. Ekkor került szóba a K-3, majd a videofelvételek láttán felvetődött az együttműködés lehetősége, ez realizálódik az áprilisi, budapesti rendezvényen.

k301_xlsport.jpg 

A Syma csarnokba kilátogatók biztosak lehetnek benne, hogy a sztárok sorát felvonultató Showtime-buli színvonalához méltók lesznek a K-3 kategóriafináléi. Már a március 6-án, az aTeremben megrendezésre kerülő elődöntők párosítása is hatalmas csatákat ígér, a döntőkön pedig még felspannoltabb állapotban lépnek majd ringbe a felek. A dobhártyarepesztő buzdítás garantált, a stílus és a fighterek hívei a különböző fórumokon már jelezték, ott lesznek a lelátókon.

– Nzathureczky_showtime2_xlsport.jpgagy öröm számunkra, hogy a K-3-nak már külön szurkolótábora van, Pécstől Debrecenig figyelemmel kísérik a rendezvényeinket – jelentette ki Vágvölgyi György. – Persze tudjuk, a nézők elsősorban a Showtime csatáira kíváncsiak, de azért jó érzés, hogy a versenyzőinket is több száz, hozzáértő drukker buzdítja majd. Reméljük, együttműködésünk a rendezvény szervezőivel nem csak eseti jellegű lesz, bízunk benne, hogy a világ jelenleg elsőszámú küzdősporttársulatával hosszú távú kapcsolatot sikerül kialakítanunk. Jelzésértékű és megtisztelő számunkra, hogy a február 13-i prágai gálán Badr Hari mérkőzése előtt, mint a Showtime-család legújabb tagját üdvözölték a K-3 Promóciós és Sportirodát.

Vágvölgyi György nem titkolta, a kezdeti időszak szép sikerei után még komolyabb folytatásban gondolkodnak: a szakmai stáb és a befektetőcsoport önálló, a kevert harcművészetek tagjait tömörítő szövetség létrehozást tervezi.

– Szeretnénk a K-3-mat, mint hungaricumot megjeleníteni, amely a 21. század egyik új, látványos küzdősportjaként kapcsolódhatna be a nemzetközi vérkeringésbe – avatott be a tervekbe a K-3 Promóciós és Sportiroda kereskedelmi igazgatója. – Japán nevéhez a K-1-et kötik, szeretnénk, ha a K-3-ról Magyarország jutna a szurkolók eszébe. Bővíteni akarjuk a bázist, kiszélesíteni az alapokat, várjuk további dzsúdósok, birkózók, ökölvívók, kick- és thai-bokszolók jelentkezését, de természetesen szívesen látjuk a többi full-contact-sportolót is, akik ki szeretnék magukat próbálni a versenyeinken. Bízom benne, előbb-utóbb nemzetközi sztár is kikerül a K-3-harcosok közül, erre jelenleg a legnagyobb esélye Zathureczky Zsoltnak van. Sándor György tanítványa folyamatosan fejlődik, legutóbb a dunaújvárosi muaythai ob-n a nehézsúly bajnoki címét szerezte meg. Drukkolunk Zsoltnak, hogy az április 17-i It’s Showtime gálán MMA-ban visszavágjon tavalyi legyőzőjének, Sander Duyvisnak!

XLsport – Balogh Zoltán Fotók: tomsits és Joe

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..