It’s Showtime Budapest 2010: Interjú Vörös Rolanddal a gála előtt

voros_roland_xlsport.JPG

Vörös Roland a hazai K-1 Max és thai-box mezőny legjobbjának számít évek óta. Full-muaythai stílusban fog összecsapni a thai-box legendának számító 45 éves Kunkli Tivadarral 5×3 percben. Roland szavaiból magabiztosság és nyugalom árad. Biztosra vehetjük, hogy a gálameccsen megalkuvás nélkül fog a győzelemre hajtani.

Milyen formában érzed magad, hol tartasz a felkészülésben?

Jó formában érzem magam, a felkészülés elején tartunk, folyamatosan edzésben vagyok. December óta meccsezgetek, különösebben nem kellett alapozó edzéseket végeznem, úgy gondolom, hogy rá kell pörögnöm erre a mérkőzésre. Ki fogok menni Hollandiába edzőtáborozni 2 hétre, ahol is a Super Pro Team-ben fogok sparring edzésekre járni az Albert Kraus-ékhoz. Nem hátráltatott sérülés a felkészülésemben. Jól mennek az edzések, minden rendben van. Semmi gond nincs. Fizikálisan erősnek érzem magam és mentálisan is teljesen rendben vagyok.

Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy Kunkli Tivadar lesz az ellenfeled az It’s Showtime budapesti gáláján, mennyire érzed magad motiváltnak ellene az összecsapás előtt?

Igazából ez nem okozott nálam különösebben rossz érzést, mi már meccseztünk egyet 10 évvel ezelőtt, akkor kikaptam, úgy gondolom, hogy ez ma nem jelent problémát. Azóta elég sokat meccseztem komoly ellenfelekkel szemben, volt amikor győztem, volt amikor nem. Sokkal rutinosabbnak érzem magam, mint anno. 22 éves voltam, akkor kezdtem úgy igazából belemélyedni a dolgokba, most már így 33 évesen van mögöttem egy kis tapasztalat, nagyon motiváltnak érzem magam, visszaakarok vágni azért a vereségért.

Akkor a harmadik menetben TKO-s vereséget szenvedtél. Mi volt akkor a hiba, amit biztos nem követnél el az április 17-ei gálán?

Pontozóknál vezettem a harmadik menetig a mérkőzést, ott valószínűleg az volt a hiba, hogy rutintalan voltam, megálltam, bejött két könyökütés halántékra, és ezektől megszédültem.

Számít valamit, hogy 4 évvel ezelőtt elvileg visszavonult, ez a te malmodra hajtja a vizet?

Valahol biztos, hogy számít, mindenkinél számít, hogyha visszavonul és kihagy 4-5 évet. Nagyon tiszteletem Tivadart, mint sportolót, de szerintem ez a kis kihagyás megbosszulja majd magát.

Kielemeztétek az edződdel, Rehák Györggyel az ellenfeled stílusát, van külön taktikátok?

Igen, kielemeztük a stílusát. Van külön taktikánk is, de ezt nem árulom el. Nem titok, semmiféle varázslásra nem kell számítani, de erről most nem szeretnék beszélni.

Mit gondolsz mennyire lesz más ez a mérkőzés, mint a 10 évvel ezelőtti?

Mindenképpen megpróbálom ráerőltetni az akaratomat, ez a mérkőzés nagyságrendekkel másabb lesz, mint a 10 évvel ezelőtti, megszeretném nyerni ezt a mérkőzést, majd a közönség megfogja látni, hogy mennyivel másabb lesz ez a mérkőzés, mint akkor.

Mit üzensz a szurkolóidnak?

A szurkolóimnak azt üzenem, hogy jöjjenek ki minél többen, szurkoljanak nekem, és mindenképpen egy jó meccset fognak látni, remélhetőleg az én győzelmemmel.

Kohajda József

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..