It’s Showtime – A SZERVEZET – Simon Rutz interjú

Simon Rutz, az It’s Showtime felügyelője és igazgatója. A harcművészeti rendezvénysorozat figyelemreméltó elterjedéssel dicsekedhet. Az éves gála az Amszterdam Arénában 20.000 látogatójával a legnagyobb küzdősport gála Hollandiában és Európában. Eljött az ideje beszélgetni ezzel az emberrel, bemutatni sikertörténetét.
 
Az asztalon van egy doboz jegy az Amszterdam Arénában sorra kerülő gálához. Ezek az utolsó jegyek?
Ez nem a végleges állás. A ma reggeli állapot szerint körülbelül 5.900 jegyet adtunk el eddig, de nem aggódom,minden jegy elkelt az elmúlt három évben.

simonrutz.jpg

Az It’s Showtime-t nem érinti a válság?
Érintve vagyunk egy kicsit, a gazdasági válság érződik a versenyben. Nemcsak Hollandiában, hanem Európa többi részén is. Ha megnézed, a versenyidényünk februárban kezdődött Prágában, ahol a semmiből kellett felépíteni. Március 13-án Milánóban, április 17-én Budapesten a folytatás. Aztán jön a főrendezvény az Amszterdam Arénában. Mi nem csak Hollandiában működünk, hanem egész Európában. Amióta a válság folyik, kétszer olyan nehéz dolgozni világszerte. Mindenki szenvedi a válság terheit. Hogy egy példát említsek, 180 VIP asztal az arénában régebben pillanatok alatt elkelt,  most még csak 20 lett eladva.353018956sd.jpg

Egy egész csapat dolgozik teljes munkaidőben. Hány ember van, a fix csapatban?
Van 11 állandó alkalmazottunk, akik éjjel – nappal dolgoznak. Mi vagyunk az egyetlen cég a világon, amelynek a profilja kick boksz, kivéve a K-1-et, ami mintegy 9 állandó alkalmazottal működik. Ami természetesen az előkészítő munkát valamint  az esemény lezajlását illeti az Amsterdam Arenában, kb. 600 fővel működünk együtt a kiszolgáló, a biztonsági és technikai személyzettel.

A ring és pontozóbírók?
Öt különböző bírót foglakoztatunk különböző országokból. Főbíránk Jeroen Post Joop Ubeda. Nem akarjuk, hogy megismétlődjön ami 2008-ban történt, amikor is egy Eindhoveni rendezvényen Buakaw Puramukot jelölték ki vesztesnek Albert Kraus ellen.  Ezért mi egy független zsűri eredményre törekszünk, hogy az igazi győztes a valóban győztes legyen! A sport nálunk mindig érvényesül.

simon_los.jpgVan törekvés a rendezvény Európán kívül való bemutatkozására?
Talán egy szép napon, Surinameban (nevet), de nagyon jó kapcsolatokat ápolunk Thaiföldön is.

Mit mondhatunk a showtime rendezvények médiabemutatásáról?
Megvan a saját kapcsolatunk az RTL7 televíziós adóval. Valamennyi gála:  Lommel, Barneveld, Prága és Milánó hamarosan Budapest és Amszterdam sugározva lesz ezen az adón.

Hogyan fog dolgozni, mint  beruházó és menedzser, vagy ez csak egy nagyon jó kombináció?
 Mi, mint az irányító menedzsment, segítünk a harcosoknak . Mint rendezvényszervezőknek nem kell házalni harcosokért más szervezeteknél.  Létrehoztuk saját menedzsmentünket. Van egy kapcsolat a K-1-el, ami biztosítja sportolóink szigetországbeli fellépési lehetőségeit.

Mi a helyzet a rendezvények szponzorizálásával?rutz2.jpg
A dél-koreai Kia érdekelt vált  Badr Hari támogatásában, mert oly népszerű Dél-Koreában, mióta legyőzte Hong Man Choi-t. Ötéves szerződést írtak alá Hari támogatására. Egy ilyen óriás konzorcium bekapcsolódása is bizonyítéka rendezvényünk egyre növekedő népszerűségének. A nagyvállalatok Hollandiában mint pl. a BAM, ABN AMRO és a Grolsch tömegesen váltanak jutalomjegyeket alkalmazottaik számára az It’s Showtime-ra.

Mi a kapcsolat az It’s Showtime és a K-1 között?
Sokan azt hiszik, hogy a K-1-et átvállaljuk vagy "elpusztítanánk". Ez lenne a leghülyébb dolog, amit tehetnénk.  Nem az a mi törekvésünk, hogy monopóliumot szerezzünk. Először is lenne sok stressz és jönnének az álmatlan éjszakák. Másodszor, ez nem szükséges, mivel a két nagy szervezet harmonikusan létezik egymás mellett. Sok harcosunk szerepel a K-1-ben. Jó hogy a srácok a japán színpadon szerepelnek mert így az It’s Showtime is  nagyobb elismerést kap. Úgyhogy remélem, hogy a K-1 sokáig él és virul.

Miért látunk oly kevés Showtime MMA mérkőzést?
Az It’s Showtime egy kick box szervezet . Amennyiben MMA  élharcosokat akarnánk meghívni más szervezetektől ezek tiszteletdíjai miatt a belépőjegyek ára lenne sokkal drágább, ami nem lenne vonzó a látogatóknak. Minden tiszteleten az MMA iránt, de látom, hogy a holland közvélemény még nem érett meg az MMA-hoz. A gyakori földharc akciók jelenleg még érthetetlenek a kickboksz gálákon felnőtt holland közönségnek.
 
XLsport – Forrás: www.xlfight.hu – Attila a mixfight.nl írása alapján

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..