Ismét elindult a Secret-Őr Kupa

kick_box1.jpg

Ismét elkezdődött a Békés Megyei Harcművész Bajnokság, a Secret-Őr Kupa! A maga nemében egyedülálló versenysorozat 19 éve  indult Elit-Őr Kupa néven, majd Gold Kupa elnevezés után az utóbbi  17 évben Secret-Őr Kupa néven fut, lévén a Secret-Őr Vagyonvédelmi KFT. a támogatója.

A cég vezetője egyébként Borbíró Zoltán III.DAN, a Nippon Seibukan Akadémia tagja, a szervezet magyarországi képviseletének helyettes vezetője. A bajnokság Békés megyei, különböző szabályrendszerben megrendezett bajnokságokon alapul. A bajnokság pontszámítása a következő: minden klub indulónként kap 1 pontot. 1 pontot ér minden győztes mérkőzés is. A helyezéseknél 4 pontot kap az első, 3 pontot a második, 2 pontot a harmadik és 1 pontot a 4.helyezett. Ezt összeadva kapja meg a klub a pontszámát a tabellán. A Secret-Őr Kupa versenyei között találunk kick-box, taekwon-do és kyokushin karate versenyeket. A különböző korosztályok versenyei fordulókra bontva jelennek meg a médiában. A győztes birtokolja a vándorkupát. Az idei bajnoki kiírás első versenye volt a battonyai Barátság Kupa ITF taekwon-do verseny, ami az első négy fordulót jelenti, majd a Hírlap Kupa megyei kick-box diákolimpia küzdelemivel folytatódik. Alapelv, hogy ezek a versenyek nyílt versenyek, bármelyik irányzat megyei képviselői elindulhatnak benne, s élnek is az alkalommal.

XLsport –
Forrás: Gregor László

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..