Igazi meccsdömpinggel kezdődött a Bornemissza emlékverseny!

Március 6-án délután elrajtolt a 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny Egerben. Három kontinens 21 országának több mint 269 ifjú tehetsége érkezett az 1552-es várostrom idején az ország kapujának számító városába, hogy összemérje egymással az erejét és a bokszban szerzett tudását.

A junior és ifjúsági fiúkat és ifjúsági lányokat felvonultató nemzetközi négynapos torna nyitóprogramja két ringben folyt, ahol a nagyérdemű több mint 56 összecsapásnak lehetett a szemtanúja.

Az ifjú titánok egy maratoni napot tudhatnak a hátuk mögött a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, ahol egészen estig tartottak a küzdelmek. Szerencsére rengeteg magyar induló színesíti a rendkívül erős mezőnyt, így ma is sok honfitársunknak szurkolhatott a kilátogató hazai közönség.

Mind az A, mind a B jelű szorítóban a juniorok kezdték a meccseket a délután folyamán. Az A ringben 12 pár feszült egymásnak ebben a korosztályban, hazánk fiai közül Siroki Zoltán (46kg), Római Ruben (54kg), Samu Péter (60kg) és Kiss Hunor (+80kg) kvalifikálták magukat a következő körbe. A B szorítóban összesen 28 bokszoló csillanthatta meg, hogy mit tud, innen Lőrincz Róbert (46kg), Fekete Zoltán (66kg) és Jónás Dominik (+80kg) verekedték át magukat aktuális ellenfelükön.

Az ifjúságiak mezőnye is két helyen vívta meccseit, az A ringből a magyarok közül továbbjutott Borsos Tamás (52kg) és Szöllősy Richárd (64kg) a további programba. A B szorítóból a nap végén az alábbi hazai versenyzők örülhettek: Bernáth Richárd (52kg), Jakab Alex (60kg), Bogdán Tibor (64kg), Orbán Adrián (64kg), Papp Noel (64kg) és Mester Soma (75kg).

Természetesen minden öklözőnek gratulálunk a mai napi teljesítményéért, aki szorítóba lépett.

A 2018. március 7-ei, szerdai program várhatóan így néz majd ki:

Mérlegelés és orvosi vizsgálat: 8.00 – 9.00-ig (Kemény Ferenc Sportcsarnok)

Mérkőzések kezdési időpontja: 12.00 óra (eredetileg 15.00 volt, de a sok nevezés miatt előrébb hozták a startot)

A mai napi részletes eredmények az alábbi dokumentumokban érhetők el:

Result 1Day RingA JUNIOR

Result 1Day RingB JUNIOR

RESULT 1DAY RingA YOUTH

Result 1Day Ring B YOUTH

Forrás: www.boxing.hu – RSS