IFMA VB 2010 – az első magyar győzelem!

image

A Rehák György vezette magyar muaythai válogatott szerencsésen megérkezett Bangkokba. A világbajnokságon ezúttal közel 90 országból több mint 600 sportoló vesz részt, óriási kihívást állítva a szervezők elé.

Az ünnepélyes megnyitót – amelyen a királyi család is képviseltette magát – követően lezajlott a sorsolás. A magyar versenyzők a következő ellenfelekkel mérkőznek:

67 kg, B kategória – Simon László – Alesso Arduini(ITA) – a súlycsoportban 23 versenyző indul
71 kg, B kategória – Muskotály Bálint – Kieran Walsh (AUS) – a súlycsoportban 19 versenyző indul
81 kg, A kategória – Busai Gergely – Mario Valentic (CRO)- a súlycsoportban 13 versenyző indul
+91 kg, B kategória – Zentai Máté – Jacob Farmer (NZ) – a
súlycsoportban 9 versenyző indul

Az első mérkőzéseket november 28-án, vasárnap vívták, a mieink közül Simon László és Busai Gergely került sorra. Laci nagy tempót diktálva a második menetben térd KO-val győzte le olasz ellenfelét, így a tizenhatos táblára került, következő ellenfele az új-zélandi Ricky Campbell, akivel már a nyolc közé jutásért küzdenek. Gratulálunk, és szurkolunk, hogy a továbbiakban se hagyjon alább a lendület!

Busai Gergely harcos meccsen egyértelmű fölényben volt a horvát bunyóssal szemben, de sajnos a balszerencse megakadályozta a továbbjutást. A negyedik menetben támadás közben egy fordulóütés után, egy rossz lépés következtében sérült Gergely térde, és feladni kényszerült a mérkőzést. Így, bár Gergelytől mindenképp érmet várt a szakágvezető Rehák György, sajnos búcsúznia kellett.

Holnap, november 30-án a másik két magyar fiú is szorítóba lép, sok szerencsét kívánunk nekik is!

Pokorádi Balázs, Bangkok, 2010.11.29.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply