Ifj. Süllős Gyula, a küzdősportok mecénása

vasas_sullos_xlsport.jpg

A Vasas ökölvívócsapatának névszponzora, ifj. Süllős Gyula újabb keményöklű sportolókat vett a szárnyai alá: az üzletember az ország legjobb K-1-es fightereit tömörítő Hungarian All Starst segíti, de támogatja a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban április 17-én megrendezésre kerülő It’s Show Time nemzetközi küzdősportgálát is.

A hazai sportvezetők disszertációk tömkelegét tudnák letenni az asztalra a szponzorkeresés nehézségeiről, a magyarországi sporttámogatások szinte kivétel nélkül személyes ismeretségeken alapulnak. Nem könnyű becserkészni az üzletembereket, az pedig egyenesen csodaszámba megy, ha valaki önként jelentkezik: kérem, én támogatni szeretném a szakosztályt!

Az ismert budapesti üzletember, ifj. Süllős Gyula márpedig így tett. Amikor arról értesült, hogy a magyar sportnak olimpiai bajnokokat adó Vasas bokszszakosztálya bajba került, személyesen jelentkezett Dr. Csötönyi Sándor MÖSZ-elnöknél. A Süllős család korábban is támogatott szakosztályokat, sporteseményeket, de a bokszolóknál találtak olyan közegre, ahol úgy érezték, igazán jó ügy mellé állnak.

vasas_sullos_xlsport_005.jpg

– Nem gondoltuk volna, bár sejtéseink azért voltak, hogy a bunyósoké egy fantasztikusan jó társaság, tele remek emberekkel, akik pillanatok alatt befogadtak – jelentette ki ifj. Süllős Gyula, aki oroszlánrészt vállal a válogatottak sorát felvonultató piros-kék bunyósok támogatásából. Az üzletember azonban nem csak a minőségi bokszra áldoz, mint a Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség elnöke, három szakosztály működését is hatékonyan segíti. – A sport által rengeteg hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthatunk perspektívát, hogy igenis, ki lehet törni, hittel, akarattal,vasas_sullos_xlsport_004.jpg munkával akár az olimpiai dobogó tetejéig is el lehet jutni. De ha nem is lesz mindenkiből bajnok, a munka szeretetét, a célokért való küzdést a gyerekek megtanulják az edzőteremben, így akár egy szakmát tanulva, hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak.

A Süllős családnál már hagyomány, hogy mecénásként állnak a különböző alapítványok, sport- és kulturális rendezvények mellé. A kezdeményezés a tavaly elhunyt családfő, idősb. Süllős Gyula nevéhez fűződik.

– Édesapám úgy tartotta, s jómagam is azt vallom: egy felelős vállalkozás tartozik visszaadni annak a társadalomnak, amely sikeres vállalkozássá tette – fogalmazott a fiatal kora ellenére már nagy tapasztalattal bíró, agilis üzletember, aki édesapját nem csak példaképének, de szakmai mentorának is tekinti. – Mindent, amit az üzleti életről tudok, tőle tanultam. Többek között azt is, hogy a legfontosabb a szakmai korrektség, ez hosszútávon mindig kifizetődik. Alap a munkatársak tisztelete, megbecsülése. Kitartóan kell küzdeni a célokért, egy percig sem szabad feladni! A jót kell szolgálni, törekedni kell arra, hogy értéket hagyjunk magunk után, igyekezzünk jobbá tenni a világot!

A vállalkozót megkülönbözteti a szponzorok többségétől, hogy az anyagi támogatás mellett a sportolókkal, edzőkkel való személyes kapcsolattartásra is nagy hangsúlyt fektet. Ha csapatvezetőként külföldre kíséri a magyar válogatottat vagy a Vasast, nem zárulhat le úgy túra, hogy a hazaérkezés után elmaradjon a protokollvacsora.

– Ennek a hagyománynak a megteremtése is édesapám nevéhez fűződik, fontosnak tartotta, hogy vacsorameghívással, ajándékokkal megtiszteljük a magyar sport hírnevét öregbítő versenyzőket, edzőket. A külföldi viadalokon teljes szívből szurkol a családunk, buzdítjuk a csapatot, ha kell, a frissítő ásványvizet visszük, amiben csak lehet, segítjük a versenyzőket.

Sportszakmai körökben köztudott, hogy ifj. Süllős Gyula régi barátságot ápol az ökölvívó válogatott szövetségi kapitányával, Dr. Kovács Lászlóval, aki hosszú évek óta pallérozza a legjobb magyar küzdősportolókat tömörítő Hungarian All Starst is. Egy ideje a Bacskai Imre vezette Vasas-Süllős-bunyósok, valamint a nemzetközi K-1-klasszist, Karacs Attilát is felvonultató HAS-brigád hetente egyszer közös szpárringedzéseken vesz részt.

vasas_sullos_xlsport_002_1.jpg

– Kovács László jóvoltából kerültem kapcsolatba Szeri Attilával, a Hungarian All Stars menedzserével – mondta ifj. Süllős Gyula. – Személyében egy ambiciózus embert ismertem meg, aki már eddig is komoly eredményeket tett le az asztavasas_sullos_xlsport_003.jpglra: tavaly például Budapestre hozta a világ legrangosabb K-1 viadalát, az It’s Show Time gálát. Régóta szemezek ezzel a stílussal, a K-1-et dinamikus, feltörekvő sportágnak tartom. Megfogtak az eddigi rendezvények, szinte mindig teltház volt, a közönség pedig fantasztikus hangulatot teremtett. Izgalmas, élvezetes küzdelmeket láttam, ebben a sportágban sokrétű képzettség kell a siker eléréséhez. Szinte nem is volt kérdés, hogy a Hungarian All Starst is támogatjuk, mindig szívesen állunk a minőség mellé. Korrekt kapcsolatot alakítottunk ki, a támogatás fejében reklámfelületet is kapunk a gálákon, jó helyre kerül a pénzünk.

Szeri Attila az idén is Budapestre csábítja a Simon Rutz vezette It’s Show Time-rendezvényt: április 17-én a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban csapnak össze a világ legmagasabban jegyzett K-1-, thai-boksz- és MMA-fighterei. Süllős Gyula a viadal támogatásából is kiveszi a részét.

– Nem csak szponzorként leszünk jelen, hanem nézőként is, mint mondtam, nagyon kedveljük a küzdősportok ezen válfaját. A Show Time-rendezvények a nézettséget és az akciódús küzdelmeket tekintve még a K-1-en belül is külön színvonalat képviselnek. Ott leszünk a Symában, együtt fogunk izgulni a legjobb magyar versenyzők sikereiért!

XLsport

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..