Huszonhét évet kapott GSP drogbáró barátja

7744275-750x340-1404135538.jpg

Jimmy Cournoyer, a montréali „Fűkirály” ügyében augusztus 20-án mondott ítéletet a brooklyni szövetségi bíróság. Georges St-Pierre jóbarátja – akinek védelmében a UFC-legenda saját hírnevét sem kímélve levélben szólalt fel – viszonylag olcsón megúszta, tekintve, hogy a minimálisan kiszabható büntetés 20 év lett volna. GSP levelével a minimális idő megítélése mellett azért is kampányolt, hogy engedélyezzék Cournoyernek, hogy Kanadában tölthesse le a büntetést, közel a családjához. Egyelőre ez utóbbi sem valósul meg.

Cournoyert legkorábban 7 év múlva lehetne feltételesen szabadlábra helyezni, ha Kanadában kezdhetné meg ítélete letöltését. Ezt azonban elutasították: az USÁ-ban kell börtönbe vonulnia, határon túli intézménybe való áthelyezéséért legkorábban kilenc év múlva folyamodhat.

pot21n-1-web.jpg

GSP júniusi, bírósághoz címzett levelében Cournoyert „hűséges barátnak” és „pozitív embernek” nevezte, aki „olyan, mintha a testvére lenne.” Sorait a sajtó azonnal felkapta, azok óriási felzúdulást keltettek, és az MMA-sztár magyarázkodásra kényszerült. A twitterére posztolt nyílt levelében már arról írt, hogy Cournoyer alvilági ügyeiről csak akkor szerzett tudomást, amikor a drogbárót előállították, hogy megdöbbentette az eset, és hogy nem vitatja el a büntetés jogosságát. Ugyanakkor hisz a hűségben és a megbocsátásban, és amikor Cournoyer kijön a börtönből, ott lesz mellette, és segít neki újrakezdeni életét egy jobb úton.

Cournoyer 1998 és 2012 között 1 billió dollár értékben csempészett drogokat és fegyvereket az USÁ-ba, a montréali és a new yorki maffiával, a Pokol Angyalaival, valamint a mexikói Sinaloa drogkartellel együttműködve. A new yorki Daily News beszámolója szerint az egyik ügyész a tárgyaláson azt állította, hogy Cournoyer egy társával még pár órával az ítélethirdetés előtt is egy drogüzlet nyélbe ütésén munkálkodott.

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..