Hopkins ismét uralta a ringet

Az IBF félnehézsúlyú világbajnoka, Bernard Hopkins egyhangú pontozással nyert Karo Murat ellen az Atlantic Cityben megrendezett mérkőzésen. A találkozó érdekessége, hogy a 48 esztendős öklöző becenevet változtatott, és immáron már nem Hóhérként, hanem Földönkívüliként bokszol.

Az iraki-örmény származású német bokszoló lendületesen indította a találkozót, de komolyabb kárt nem tudott tenni a zártan védekező amerikaival, aki defenzív magatartásból rendkívül gyorsan átváltott a rá jellemző magabiztos kontratámadásokra.

Murat szabályosan nem bírt ellenfelével, így folyamatosan szabálytalankodva, ellenfelét egyszer a földre lebirkózva tördelte a meneteket. Ez azonban nem állította meg Hopkinst, aki szépen végezte dolgát, és pontosan öklözve nyerte a meneteket a sokadik állj utáni bevitt ütésért megintett bokszoló ellen.

A labdarúgó magyar válogatott 2013-ban már nem fog játszani, a szövetség nem látta értelmét egy barátságos meccs lekötésének, hiszen nincs egyelőre kapitánya az együttesnek.

A német színekben versenyző ökölvívó állta az amerikai ütéseit, ugyanakkor nem igazán tudott pontot és menetet érően bokszolni, így Hopkins már-már földöntúli teljesítményt végrehajtva, 48 évesen nyert egyhangú pontozással (119:108, 119:108, 117:110).

Murat életében először lépett a szorítók közé az Egyesült Államokban, és állítása szerint azért nem tudott olyan jól bokszolni, mert nagyon zavarta őt felrepedt szemöldöke, és bár próbált szórakoztató bunyóban nyerni, ez nem sikerült neki.

A „Földönkívüli” profiként 54 alkalommal nyert, hatszor kapott ki, és kétszer végzett döntetlenre. Mostani győzelmét követően Hopkins elégedetten nyilatkozott.

„A nézők minőségi bokszot szeretnének látni, na meg persze egy kis vért. Ma adtam nekik egy kicsit mindkettőből. Ha ki akarsz ütni valakit, akkor vállalnod kell némi kockázatot, és én vállaltam is ezt, a kiütés azonban sajnos nem jött össze. Én egy földönkívüli vagyok” – zárta mondandóját az amerikai bokszoló, aki legutoljára Oscar De La Hoyát ütötte ki kilenc évvel ezelőtt.

Kiütés vagy nem, nem számít. A lényeg az, hogy Hopkins ezzel a tartalékos módszerrel, a védekezéssel és eredményes kontrabunyóval akár még évekig érvényesülhet a félnehézsúlyban.

Élő hangközvetítés futballmeccsekről már a bet365 oldalán elérhető!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..