Honvédelmi Judós Családi Nap a csömöri Bánhidi Parkban

Honvédelmi Judós Családi Napot tartottak vasárnap Csömörön, a remek hangulatú eseménynek a Bánhidi Park adott otthont.


A program az Európa-bajnoki bronzérmes, a „civil” életben katonatisztként szolgáló Krizsán Szabolcs előadásával kezdődött, amely a honvédelmi nevelés fontosságáról szólt.


Ezt katonai közelharc bemutató követte, az ezúttal mundért viselő kitűnő judósok avatták be a nézőket ennek a meglehetősen gyakorlatias harcművészetnem a rejtelmeibe.


A Bánhidi Parkban Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke és Bánhidi Bánhidi Balázs, a park megálmodója közösen ültetett egy fát – felhívva ezzel is a figyelmet a Judo Világnapjának üzenetére: október 28-án, a Judo Világnapján sok tízezer facsemetét ültetnek majd el a judósok szerte a világon.


Délután a Toto Sport tartott látványos judo- és crossfit-bemutatót, majd más sportágak harcosai mutatták meg tudásukat.


A nap egyik izgalmas eseménye volt, amikor az egykori kitűnő judós, az Európa-bajnok Hadfi Dániel interjúra hívta judósainkat, a taskenti GP-ről aranyérmet hazahozó Karakas Hedviget, és két fiatal reménységet, Nerpel Gergelyt és Gőz Rolandot.


A Honvédelmi Judós Családi Napot Tarány Tamás fellépése zárta.


A csömöri Bánhidi Park új otthona a judónak, de minden nap jiu-jitsu és karate edzéseknek is otthont ad, sőt, a csömöri Mátyás király Általános Iskola tanulóinak testnevelés órái is itt zajlanak.


A Magyar Judo Szövetség köszönetet mond a Csömöri Torna Egyletnek és a Com-Ron Zrt-nek, valamint a Honvédelmi Sportszövetségnek, nélkülük nem hozhatott volna ilyen sikert a Honvédelmi Judós Családi Nap.
A Honvédelmi Judós Családi Nap a csömöri Bánhidi Parkban bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS