Holyfield mégsem vonul vissza

image

Továbbra sem hagy fel a profi ökölvívással Evander Holyfield. Hiába ünnepli pontosan ma, azaz október 19-én az 50. születésnapját, a sokszoros nehézsúlyú világbajnok úgy érzi, van még benne annyi, hogy akár a Klicsko-fivérek legyőzőjét is két vállra fektesse.
Sokan az ökölvívás élő
legendájának tartják
a fekete bokszolót, aki olyan nagy nevekkel vívott karrierje során, mint Buster Douglas, Riddick Bowe, Mike Tyson, Lennox Lewis vagy John Ruiz. Mérlege Holyfieldnek 44 győzelem és 10 vereség, emellett van két döntetlenje és egy eredmény nélküli meccse is. Első profi találkozójára 1984-ben került sor, legutóbb pedig 2011 májusában, Brian Nielsen ellen vívott, és győzött is technikai KO-val.
A dán elleni sikere óta azonban csak szinten tarja magát, és néhány napja úgy fogalmazott, hogy amennyiben a Klicsko-fivérek nem keresik meg őt – vagy legalábbis az egyikük – akkor bejelenti visszavonulását. Bár az ukránok hallgatnak, Holyfield meggondolta magát, annak ellenére is, hogy családja és barátai körében már mindenkivel tudatta, felhagy a profi ökölvívással.
“Gyakorlatilag mindenkinek elmondtam, hogy visszavonulok, de miután felébredtem reggel, jobban átgondoltam a dolgot és megváltoztattam korábbi döntésemet” – magyarázta Holyfield. “Csak az ökölvíváshoz értek, ebben vagyok a legjobb.”
Klicskóékat nem hibáztatja Holyfield, hogy nem állnak ki ellene, hiszen joguk van megválasztani ellenfeleiket. Ha viszont valóban nem kerülne sor egy Vlagyimir/Vitalij–Hoyfield mérkőzésre, az amerikai örömmel kiállna azzal, aki majd legyőzi az ukránokat.
“Amennyiben nem tudok kiállni valamelyik Klicsko ellen, várni fogok addig egy bajnoki meccsre, amíg nem kapok egyet. Valaki egyszer úgyis megveri őket, majd akkor vele fogok kiállni. Tudom, hogy le tudnám győzni Klicskóékat, mivel akárkit meg tudok verni” – mondta az 50 éves Holyfield.
Izgalmas Magyar Kupa-szorzók és
hírek a bet365
oldalán idénynek és sportágnak megfelelően.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..