Hiába a Bisping féle kampány, Machida vs Rockhold következik

d26c412ff04475398297485a51c84d8f_crop_north.jpg

Úgy néz ki, hogy lassan tisztán láthatunk az UFC középsúlyú mezőnyében. Michael Bisping visszatért győzelmi szériájához, amikor is egy komoly teljesítményt mutatva kiütötte a macaui gálán Cung Le-t, a negyedik menetben. Bisping nem volt rest, azonnal kihívta az ötödik helyezett Luke Rockholdot.

Talán kevesen tudják, de a két harcosnak van némi múltja egymással, amikor is egy régebbi sparringra hivatkozva Bisping azt mondta, hogy ő a nem hivatalos Strikeforce bajnok. A tűz újra felgyulladt, és a két fél ismét elkezdett üzengetni egymásnak, amiből is sokan azt gondolták, hogy a 3. helyezett Machida parkolópályára kerül és az angol megkapja régi “álmát”.

Azonban az UFC-t nem abból a fából faragták (najó, néha igen), hogy a harcosok kénye kedve szerint szervezzenek meccseket, és Dana White bejelentette, hogy továbbra is Machida ellen megy Rockhold, méghozzá idén, feltehetően Brazíliában. A “kopasz” szavai:

Továbbra is a Rockhold-Machida van tervben Brazíliában. Ez az, amit össze akarunk hozni. Bármi meglehet. Bisping a nyolcadik helyezett, Rockhold az ötödik. Előbb utóbb találkozni fognak, de Rockholdnak előbb ott van Machida.

Kis történelem: Luke Rockhold idén könnyedén keresztülsétált Costa Philippoun és Tim Boetschen, és egy Machida elleni impozáns teljesítmény, egy győzelem sokat dobhat ázsióján, és egy-kettőre a kihívói pozícióban találhatja magát.

Másik oldalról meg kell említeni, hogy Bisping meggyőzően gázolt keresztül Cung Le-n, de a sztorihoz hozzátartozik, hogy Le 42 éves, és egy hosszú kihagyás után tért vissza, így nem lehet tudni, hogy valóban mennyi potenciál maradt az benne. Emlékeztetőül, a “The Count” becenevet viselő bunyós visszatérése előtt egy gyenge teljesítményt mutatva kikapott Tim Kennedy ellen, aki birkózásával könnyedén kipontozta az angolt.

Machida kapcsán érdemes megemlíteni, hogy legutóbb egy nagyon szoros küzdelemben maradt alul a jelenleg regnáló bajnok, Chris Weidman ellen.

Amennyiben Rockhold legyőzi Machidát, és Weidman is elbukik Belfort ellen, akkor egy nagy álma válhat valóra: egy visszavágó Belfort ellen.

Egy biztos, kezd alakulni a rangsor a létrán, nemsokára itt a Mousasi – Souza összecsapás, ott is sok minden eldőlhet. Szerintetek ki fog legközelebb menni a címért?

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply