Hét magyar érem a veterán Európa-bajnokságon!

Tizenhárom judósunk képviselte a magyar színeket az idei veterán Európa-bajnokságon, amelynek a Kanári-szigetek legnagyobb városa, Las Palmas volt a házigazdája. Hét érmet is hazahoztunk!


Vészi Klára (balról a második) másodszor lett a kontinens bajnoka

Örökifjú judósaink közül ketten is a dobogó legfelső fokára állhattak: Vészi Klára (F4-korcsoport, 63 kg) francia, brit és román ellenfelét legyőzve szerezte meg az aranyérmet, 2017 után újra az Európa-bajnoki dobogó legfelső fokára állhatott.


Sinka Szabolcs (balról a második) a mennyben és a pokolban is járt

Valósággal mennyben és pokolban is járt Sinka Szabolcs (M2, 66 kg), aki végül négy győzelemmel védte meg Európa-bajnoki címét, de hogyan! A francia Pasquier elleni fináléban vazaris előnyt szerzett, s ezt próbálta megőrizni a küzdelmi idő végéig. Csakhogy Pasquier az utolsó pillanatokban le tudta borítani a magyart, a bíró karja a magasba lendült, így úszott el egy pillanat alatt a diadal.

Csakhogy a zsűri időközben vissza-visszajátszotta az esetet, s végül vazarira módosította a francia pontját, így hosszabbítás következett. Ezt Sinka Szabolcs bírta jobban idegekkel, s végül megnyerte az egyszer már megnyert, majd elveszni látszó csatát…


Zatik József (balról) ezüstérmet szerzett Las Palmas-on

A dobogó második fokára állhatott Zatik József (M6, 73 kg), aki ukrán, francia és belga ellenfelét is legyőzve jutott el a fináléig, ahol kemény küzdelem után volt kénytelen fejet hajtani spanyol riválisa előtt.


Szőcs László (balról) is ezüstérmes lett az Eb-n

Ugyancsak döntőzhetett Szőcs László (M5, +100 kg), aki egy francia és egy spanyol óriás legyőzésével jutott be a fináléba, ahol bírói döntés után moldovai riválisa nyert.


Göndöcs Attila (balról a harmadik) a dobogón

A mieinknek három bronzérem is jutott, Göndöcs Attila (M5, 60 kg), Horváth Tamás (M4, 100 kg) és Novák Szilvia (F3, 48 kg) is a dobogó harmadik fokára állhatott fel súlycsoportjában!


Horváth Tamás (balról a harmadik) bronzérmet szerzett

A további magyar mérleg: egy hetedik – Makhult Mihály (M2, 73 kg) –, és két kilencedik – Bíró András (M4, 73 kg), Fónay Zsolt (M4, 81 kg) – helyezés.


Novák Szilvia (balról a harmadik) újabb Eb-érmet nyert

A spanyolországi veterán Európa-bajnokság egyéni küzdelmeiben harmincöt ország 778 judósa vett részt, az éremtáblázat első helyén Franciaország (20 arany, 22 ezüst, 46 bronz) végzett, megelőzve Oroszországot (13, 9, 7) és a házigazda Spanyolországot (10, 6, 10). Magyarország (2, 2, 3) a tizenkettedik helyen zárta a kontinensbajnokságot.

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Gabriel Juan
Eredmények: KLIKK IDE!

A Hét magyar érem a veterán Európa-bajnokságon! bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS