“Hegylakó” kész a harcra!

image

Kemény bunyó vár Felföldi Szabolcsra október elsején a soroksári sportcentrumban, a gála főmérkőzésén a jó képességű moldáv Ion Cojocaruval veszi fel a küzdelmet. "Hegylakó" dolgozik keményen, nem izgulja túl a felkészülést, úgy véli, hogy ki a jobb, az úgy is a ketrecben dől el. A rendezők mindenkit szeretettel várnak a "Pitbullok éjszakájára", a jegybevételből és adományokból a Sándor György vezette Pitbull Team utánpótlását támogatják.

Felföldi Szabolcs másféléves kislányával, s feleségével érkezik a beszélgetésre. Napsugárról édesanyja egy percre sem veszi le a szemét, a pici lány fáradhatatlan, akárcsak az apukája, igazi örökmozgó. LDSC03859.jpgátszik a Felföldi házaspáron, szemük fénye Napocska, a külsőre marcona kinézetű "Hegylakó" arca is azonnal meglágyul, ha ölbe kapja a csöppséget.

– Rengeteg a munkám a vállalkozásban, az edzőteremben egyaránt, de bármilyen kemény is az élet, annyi örömöt kapunk Napsugártól, hogy az felülír mindent – jelenti ki a profi MMA-világbajnok.

Tény, Felföldi Szabolcs nem unatkozik, egy személyben viszi vállalkozását, készül a mérkőzéseire, s közben edzősködik. Fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, versenyzői kiemelkedő eredményeket érnek el a tornákon, a tréner munkáját Dunaharaszti városa is elismeri.

– Üresek az edzőtermek, nehéz a gyerekeket becsábítani, de azon vagyok, hogy minél többen a kipróbálják a küzdősportokat – mondja Szabolcs. – Nagyon nehéz a helyzetünk, az állam nem finanszírozza ezeket a sportágakat. Pedig szükségünk lenne a támogatásra, mert ez a szegények sportja, több hátrányos helyzetű gyerek jár edzésre. Jó lenne, ha a médiában minél több szó esne az utánpótlássportról, ezért is örülök, hogy egy olyan gálán léphetek ketrecbe, melynek bevételét a Pitbull Team utánpótlása kapja. A küzdősport fegyelemre nevel, a 21. század embere motivált, harcorientált kell hogy legyen. Kemény játék megy a munkahelyeken, a magánéletben, már egy parkolásnál is összeugranak az emberek. Aki a küzdősportokban nő fel, magabiztosan állhat az élethez, ez pediszabi_kuzdelmek_ejszakaja_6.jpgg előnyt jelent. Büszke vagyok a tanítványaimra, többen szereztek diplomát, megállják az életben a helyüket.

Szabolcs sok küzdősportolóval ellentétben, nem hat-nyolchetes ciklusokkal készül egy-egy meccsre, folyamatosan edzésben van, mindössze az utolsó héten engedélyez egy kicsit lazább munkát magának.

– Nekem így a jó, megszoktam már az idők során, elképzelhetetlennek tartom, hogy ha egészséges vagyok, kihagyjak edzést. Hála a sérüléseimnek, rájöttem, hogy nekem egy ellenfelem van, saját magam. Okosan kell edzenem, nem szabad túlpörögnöm. 34 évesen már nem megyek fejjel a falnak, a sérüléseim után megtanultam, hol vannak a határaim, ennek megfelelően próbálom felépíteni az edzésmunkát. Úgy érzem, bőven van még motivációm, eszembe sem jut a visszavonulás.

A "Hegylakó" az utóbbi kilenc hónapban két elsőmenetes MMA-győzelemmel és egy kempo profi világkupa arannyal bizonyította, tökéletesen felgyógyult sérüléseiből, várja az ellenfeleket. Október elsején a soroksári sportcentrumban nem vár könnyű mérkőzés rfelfoldiszabi.jpgá, azzal a moldáv Ion Cojocaruval ütközik, aki a kőkemény Halmi Viktort is legyőzte néhány hónapja egy debreceni gálán. Szabolcs jól ismeri Cojocarut, 2009-ben már megmérkőztek, akkor a "Hegylakó" földön fejezte be a meccset. Látszott azonban, hogy Cojocaru ütős bunyós, különösen állásból veszélyes.

– Nem szoktam tervezgetni, sokat agyalni egy-egy mérkőzés előtt – érkezik a válasz arra a kérdésre, mit tervez Cojocaru ellen. – Felesleges a sok szócséplés, úgy is minden a ketrecben dől el. Az elején próbálom majd felmérni ellenfelem gyengéit, erősségeit, aztán ennek megfelelően a saját stílusomat akarom érvényre juttatni.

A versenyzők mellett neves díszvendégek is megtisztelik az eseményt. A csarnokban urnákat is elhelyeznek a szervezők, melybe ki-ki lehetősége szerint dobhatja be azt az összeget, mellyel támogatni kívánja a Pitbull Team utánpótlását.

A rendezvény fő támogatója a Tüske Security
Jegyárak: 1300-3000 forintig.
Helyszín: soroksári sportcentrum
Cím: Soroksár, Sport u. 2

Balogh Zoltán

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..