Haye-nek a visszavonulást javasolták orvosai

A korábbi cirkáló-és nehézsúlyú világbajnok, David Haye szeptember 28-án lépett volna a szorítók közé Tyson Fury ellen, de szemöldöksérülése miatt lemondta a találkozót. A 2014. február 8-ra halasztott mérkőzést Haye vállsérülése és operációja miatt ismét lemondta, így a sokak által várt meccs egy jó ideig biztosan nem valósul meg, Haye visszavonulása esetén a szurkolók pedig végleg lemondhatnak a várva-várt mérkőzésről.

Haye számára igencsak szerencsétlen év 2013, korábban ugyanis a Fury elleni találkozót megelőző felkészülés alkalmával egy edzésen olyan szemöldöksérülést szenvedett, amely miatt két hétig nem bokszolhatott. Ennek eredménye pedig már ismert, a 33 esztendős öklöző lemondta honfitársa elleni mérkőzést.

Haye számára az év végére is tartogatott némi kellemetlen meglepetést a sors, a brit bokszoló ugyanis vállsérülése miatt operációra szorult, amit csütörtökön végre is hajtottak Németországban.

Nemsokára folytatódnak a labdarúgó Magyar Kupa küzdelmei, az eredményeket az Xlsport.hu-n meg fogja találni.

Ez önmagában még nem jelentené a világvégét, egy meccset le lehet mondani két alkalommal is, a műtét utáni orvosi tanács azonban már komoly gondokat sejtet. A korábban már visszavonuló ökölvívó sérülése olyan súlyos, hogy az orvosok a műtétet követően a visszavonulást tanácsolták Haye-nek.

„Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire súlyos a sérülés. Az orvos megmutatta nekem az MRI-t, és 24 órával később már a műtőben voltam. Nagyon csalódott vagyok, hiszen nagy terveim voltak a közeljövőben. Az volt a célom, hogy visszaszerzem a nehézsúlyú világbajnoki címet, amit hű szurkolóim meg is érdemelnének.”

„Egyértelműen ez karrierem legszerencsétlenebb éve, sosem gondoltam volna, hogy sérülések állják majd terveim útját. Talán a sors mást akart. Talán a boksz istenei azt akarják velem közölni, hogy elég volt, itt az ideje szögre akasztani a kesztyűket. Ha ennyi volt számomra, akkor 26 győzelemmel, 24 kiütéssel és mindössze két vereséggel, büszkén hagyom ott a ringet.”

A 33 esztendős bokszoló visszavonulása még magán az ökölvívón is múlik, de könnyen lehet, hogy a 11 éve profiskodó brit véglegesen visszavonul.

Továbbra sincs meg a labdarúgó magyar válogatott új szövetségi kapitánya, a szövetség még nem döntött, de valószínűleg külföldi szakvezető lesz majd a befutó.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .