Haye–Fury: februárra halasztották a mérkőzést

Múlt hét pénteken David Haye egy szerencsétlen sérülést szedett össze kesztyűzés közben az edzésen, aminek következtében bal szemöldöke csúnyán felszakadt. Az eredetileg szombatra kiírt meccset február 8-ára halasztották.

Egy hét alatt a két bunyós keményen üzengetett egymásnak. Tyson Fury és Haye is magabiztos saját sikerét illetően, mind a ketten KO-ról beszélnek. Legutóbb a 32 éves, a WBA nehézsúlyú övének korábbi tulajdonosa szólalt meg.

„Sokan mondják nekem aggódva, hogy közel két évet kihagytam” – szólaltatta meg a BBC Sport Haye-t. „Ami azonban engem illet, egy könnyű mérkőzés vár majd rám. Ahogy megütöm majd a bordáit, úgy lesz vége a mérkőzésnek.”

A magyar válogatott meccseiről oldalunkon mindig időben értesülhet.

Haye a szintén brit Dereck Chisorával vívott meg a legutóbb még 2012 júliusában, 2010 óta pedig csak két meccset vívott. Múlt heti sérülése miatt többen megvádolták azzal, hogy nem akar kiállni 25 éves riválisa ellen, esetleg szándékosan is okoztak sérülést vagy csak szimplán elhúzzák a felépülést. Haye azonban hevesen cáfolta ezeket a felvetéseket.

„Ha az emberek tisztában vannak a dolgokkal, akkor tudják, hogy szándékosan senki nem okoz magának ekkora sebet a homlokán” – mormogta. „Azok az emberek akik azt állítják, hogy direkt fejeltem le a falat nem normálisak. Egyesek azt hajtogatták, hogy ’miért kesztyűzik ilyen közel a mérkőzés időpontjához’. A legtöbb világbajnok így cselekszik, sőt Carl Froch még az utolsó napokon is. Ha nem akartam volna ezt a bunyót, akkor nem írom alá a szerződést. Millióképpen cselekedhettem volna, ez a mérkőzés semmit nem jelent a számomra.”

Haye 28 profi meccséből 26-ot nyert meg, 24-et KO-val. Kétszer kapott ki, először 2004-ben Carl Thompsontól, majd 2011-ben Vlagyimir Klicskótól – akkor veszítette el WBA-övét.

Ha Önt jobban leköti a kézilabda mint az ökölvívás, akkor nincs más dolga csak követni a hivatkozást.

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .