Három magyar érem a skóciai European Open-viadalon

Ohát Zalán, Kárpáti Emese, Krizsán Szabolcs és Mészáros Anett révén két ezüst- és egy bronzéremmel, továbbá egy ötödik helyezéssel zárta a kis magyar küldöttség a skóciai olimpiai kvalifikációs viadalt.

Krizsán Szabolcs (jobbról) bronzéremmel tért vissza

A Glasgow-ban megrendezett European Open-viadalon több mint egy éves kihagyás után tért vissza a nemzetközi mezőnybe Európa-bajnoki bronzérmesünk, Krizsán Szabolcs. A viadal legnépesebb súlycsoportjában, a 81 kilogrammosok között a BHSE judósa valóságos ipponparádét rendezett: két francia, egy olasz és egy spanyol judós ellen vívott mérkőzésének egyaránt idő előtt vetett véget. Közbecsúszott egy hosszabbításos vereség a negyeddöntőben (a brit McWatt ellen), így Krizsán Szabolcs végül bronzéremmel zárta visszatérő eseményét. Soha rosszabb rajtot!

Ugyancsak jól sikerült a 100 kilogrammos Ohát Zalánnak a skóciai verseny: a Budaörsi SC judósa olasz és svéd ellenfelét egyaránt ipponnal legyőzve bejutott a fináléba, ahol vazarival alul maradt francia riválisával szemben. Ez az ezüstérem a júniusban Madridban megnyert arannyal együtt sokat érhet az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

Ohát Zalán (balról) a döntőig menetelt Glasgow-ban

Ezüstérmet szerzett a KSI SE ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmese, Kárpáti Emese is, aki a sorsolás és a kevés induló miatt rögtön az elődöntőben kezdhetett, s ott hősies küzdelemben, hosszabbításban ki is csikarta a győzelmet. A döntőben is aranypontos csatát vívott, de végül francia ellenfele nyert. Kárpáti Emese ebben az évben már állt European Open-dobogón, februárban Rómában bronzérmes volt.

Kárpáti Emese (balról) aranypontos csatákat vívott

Ugyancsak tatamira lépett Glasgow-ban négyszeres világbajnoki érmesünk, Európa-bajnokunk, Mészáros Anett, aki csaknem három évnyi kihagyás után szeptember elején Európa-kupa ezüsttel tért vissza a tatamira. A BHSE klasszisa Skóciában az „első” olimpiai kvalifikációs versenyén is bemutatkozott: két győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen zárta a tornát, úgy, hogy a negyeddöntőben a brit Yeats-Brown ellen is nyert, aki néhány napja ötödik helyezést ért el a bakui világbajnokságon.

Mészáros Anett (balról) megszerezte első kvalifikációs pontjait

A magyar indulók közül Takács Márton (70 kg, BHSE) és Veres Márton (90 kg, KSI SE) ezúttal helyezetlenül zárta a versenyt.

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Gabriel Juan
Eredmények: KLIKK IDE!

A Három magyar érem a skóciai European Open-viadalon bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS