Harcsa Norbert őszintén!

Harcsa Norberttel beszélgettem. Szó esett az edzőváltásról, Golovkinról, valamint a Pintye Szabolcs elleni esedékes bajnoki meccsről is!

Parádés 7-0-0-ás rekorddal pályakezdő bokszolóként rendszeresen szerepelsz a meccseiddel a TV-ben. Aki egy kicsit is képben van, az ökölvívással az tudja, hogy ez általában nem így megy. Többször hangoztattad, hogy a profi ökölvívás közelebb áll hozzád, erről mesélnél nekünk?

Az, hogy közelebb áll az túlzás inkább azt mondanám, hogy a stílusomnak jobban fekszik! Nagy szerelmem az amatőr ökölvívás is! Minden álmom volt egy olimpiai részvétel, ami sajnos nem jött össze, profiként szeretnem magam kárpótolni!

Erdei Zsolt után visszatérsz korábbi edződhöz Lukács Adorjánhoz. Alapjaiban véve más ilyenkor az edzésmunkátok, vagy csak a személyes viszony miatt érzed, hogy ez így jobban működik?

Más az egész… maga a kapcsolatunk sokkal bensőségesebb! Mivel en érzékeny lelkű versenyző vagyok, nekem szükségem van erre! Zsolti kiváló ember es nagyon jó edző is, de nekem nem feküdt az a stílus, amit Ő képvisel! Ezért egyikünk sem hibás! Ugyanolyan ez, mint egy párkapcsolat, nem mindenkivel működik! Adorjánnal sok mindenben hasonlítunk, hasonlóan latjuk a dolgokat a bunyóban is igy könnyebb közös nevezőre jutni!

Lényegében te vagy a kihívója Pintye Szabolcsnak, a középsúlyú magyar bajnoknak. Bár a boxrec előtted rangsorolja Szili Istvánt, kétlem, hogy ringbe lépne a címért. Kettőtök meccséről kicsit később kérdeznék, ám úgy gondolom, hogy utánatok hatalmas az űr, és igencsak vegyes mérlegű ellenfelek sorakoznak. Van szerinted legitim kihívótok?

Ha őszinte akarok lenni a magyar ranglistát nem szoktam nézegetni… nem is a magyar bajnoki cím a végső célom, ez csak egy szükséges lépcsőfok a pályafutásomban! Úgyhogy a kihívókról nem tudok es nem is szeretnek semmit mondani! 

Apropó, magyar ökölvívás, Minden bizonnyal van véleményed az itthoni profi ökölvívással kapcsolatban. Kifejtenéd ezt nekünk pár szóban?

Őszintén? Nekünk, Félixeseknek azért nagy szerencsénk van! Van mögöttünk egy promóció és egy tv, építik a karrierünket! Másoknak marad, hogy egy pincében fel hizlalják a rekordjukat, olyanok ellen, akik a lábukra húzzák a kesztyűt. Ezek után mehetnek külföldre, a vágóhídra! Jelenleg ez a helyzet… vannak sokan, akik a világba kiabáljak, hogy világbajnokok lesznek. Én sosem tennék ilyet, ugyanis amiket kimondunk, azokért vállalni kell a felelősséget! Jelenleg nem nagyon van olyan bokszoló Magyarországon, aki egy regnáló világbajnok ellen reális eséllyel venné fel a harcot! Vannak olyan bunyósok, akikben van potenciál, de nekik is rengeteg kell meg fejlődniük, ahogy nekem is! Úgy gondolom, hogy Szellő Imre, Baranyi Richárd és én vagyunk azok, akikben van valami. De mondom, nekünk is meleg a pite, mert olyan bunyósok vannak a súlycsoportjainkban a csúcson, akiket lehet, hogy csak vascsővel lehet talán leütni!

Van azonban egy bajnoki, aki nincs is túl messze, és sokan úgy gondolják, hogy vascső sem kell hozzá. Ő nem más, mint a regnáló Magyar bajnok Pintye Szabolcs. Követem a “trash talkot” a szociális portálokon keresztül, és ha hiszed, ha nem, végre valahára igazi “bad blood” érzésem van. Én magam is szervezek mérkőzéseket, más szabályrendszerekben, ilyen igazi ellentétet azonban soha nem tapasztaltam. Hova vezethető ez vissza?

Együtt nőttünk fel…nekem gyerekkoromban a példaképem volt! Tényleg, nagyon szépen bunyózott! Az edzője Berki Feri bácsi nagy rajongóm volt. Aztán ahogy profinak álltam, ugye egy súlyba kerültünk Szabival. Az első gála után lenyilatkozták, hogy feltörlik velem a padlót! A Szabi pedig nem reagált a dologra. Volt, amikor lementünk hozzájuk sparringolni, Adorján pedig mondta, hogy rángassam meg Szabi ellen az ütéseimet. Én visszakoztam, hogy nem, nekem Szabi a barátom. Szabi viszont nem így viselkedik, jókat nevet azon, hogy engem lehordanak mindenféle szánalmas hülyének. Remélem mihamarabb rendezhetjük ezt a konfliktust!

Április időpontot csiripelnek a madarak, ez reális?

Nem tudom, hogy reális e, viszont én benne vagyok. Ahhoz képest, hogy egy szánalmas hülyegyerek vagyok a szemükben, azért szeretnének egy felhozó meccset. Szóval nem tudom, de én nagyon remélem, hogy Áprilisban egymásnak mehetünk!

Rácz Félix, hogy vélekedik a dologról?

Ez egy olyan meccs, amire sokan kíváncsiak. Eladható, így neki is az az érdeke, hogy tető alá hozza a mérkőzést! Tőlem annyit kért, hogy ne üljek fel a provokációnak így én ezt tiszteletben tartom! Nem foglalkozom velük, irkáljanak csak, én meg foglalkozok a saját dolgaimmal!

Végül beszéljünk egy kicsit a világ elejéről. A középsúly ugye nem véletlen, de főleg Golovkin körül mozog. Eubank Jr., Jacobs vagy Lemiuex is érdekes nevek, de mégsem Golovkinok. Mi a véleményed róluk, illetve a Canelo Alvarez féle köztes súlyos címvédésekről?

Hát, Golovkin egy más dimenzió! Néha viccelődök vele, hogy ugyan ki is az a Golovkin, de ez még viccnek is rossz! Eubank biztosan egy kemény csóka, de én nem látom benne azt amit a honfitársai! A apja bizony klasszisokkal jobb volt! Canelo meg hát jó lenne, csak el kéne döntenie, hogy nagyváltóban, vagy középsúlyban akar e bunyózni. Szerintem nem tesz jót az ökölvívásnak ez a fajta szappanopera! Kergeti Golovkint, aztán mikor meg előtte a szerződés, akkor inkább leadja az övet. Ez nagyon ciki egy mexikóitól! Ettől függetlenül hatalmas bunyós, és bitang erős lehet, de ez nem szimpatikus nekem!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Forrás: http://fightpromoter.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .