Harcra készek a Pitbullok!

image

A legeredményesebb magyar ketrecharc versenyzők közé tartozó Felföldi "Hegylakó" Szabolcs és Zathureczky "Ősmagyar" Zsolt főszereplésével rangos nemzetközi küzdősportgála kerül megrendezésre október 1-én a soroksári sportcentrumban. Izgalmasnak ígérkezik a 76 kilogramm alattiak K-3-as nyolcas tornája, de sor kerül superfightokra és sportági bemutatókra is. A rendezők mindenkit szeretettel várnak, a jegybevételből és adományokból a Sándor György vezette Pitbull Team utánpótlását támogatják.

– Abban mindenki biztos lehet, nem lesznek előre lefutott meccsek, ez nem fér bele a Pitbullok filozófiájába –zatusandor.JPG jelentette ki az edző, Sándor György. – Zathureczky Zsolt Viorel Lipával ütközik, de Felföldi Szabolcsnak is kemény riválisa lesz, a moldáv Ion Cojocaruval üti össze „kiskesztyűit”. Kemény meccsek várhatók a 76 kilogramm alattiak K-3-as nyolcas tornáján, nem beszélve a különböző bemutatókról. Remélem, megtöltjük a majd ezerfős soroksári sportcentrumot, a bevételből az utánpótlásunk számára szeretnénk sportszereket vásárolni.

Felföldi Szabolcs szokásához híven nem sokat lamentál egy-egy meccs előtt, szombati, Cojocaru elleni ütközete előtt is feleslegesnek tartja a szócséplést.
– Minden a ketrecben dől majd el, nem kell a sok beszéd. Az elején próbálom majd felmérni ellenfelem gyengéit, erősségeit, aztán ennek megfelelően a saját stílusomat akarom érvényre juttatni – jelentette ki a Pitbullok MMA-világbajnoka.

felfoldi_szabolcs.JPGZathureczky Zsoltnak fel kell kötnie a fehérneműt, az „Ősmagyarra” a moldáv fegyveres erők állományába tartozó Viorel Lipa vár. Senki ne higgye, hogy Zatu riválisa irodistaként keresi kenyerét, csak a profi sporttal kell foglalkoznia. Sándor György tanítványa bizakodva várja az ütközetet. – Kitűnő erőben érzem magam, várom a mérkőzést, de azt is tudom, nem lesz könnyű – jelentette ki Zathureczky Zsolt.

A 76 kilogramm alattiak K-3-as nyolcas tornája is színesíti a programot, Sándor György edző szerint kitűnő küzdelmekre van kilátás.

– A győztesre három csata vár, ezért úgy döntöttünk, hogy a sérülésveszély elkerülése érdekében buflakesztyűben csapnak össze a harcosok – mondta Sándor György. – A földharc a stílus szabályainak megfelelően maximum 25 másodperc lehet, ez biztosítja a pörgős küzdelmeket. A sorsolásra a mérlegelés után kerül sor, nem lesz irányított, az is előfordulhat, hogy két esélyes versenyző már az első kanyarban találkozik. A mérkőzéseket a fightcard programba illesztjük be, úgy, hogy jusson pihenő az ütközetek között.

Nézzük, kik próbálnak szerencsét a 76 kilogramm alatti K-3-as bunyón: Megméretteti magát a dunaharasztiak feltörekvő 18 éves tehetsége, Szombat Patrik, az MMA-világbajnok Felföldi Szabolcs tanítványa akár a tornagyőzelemre is esélyes. Jó erőt képvisel a Székesfehérvári Pitbull Team-et képviselő Nagy Tibor is, bárkitzathureczky_zsolt.jpg meglephet. A viadal talán legnagyobb esélyese a rendkívül agresszív Szabó Gábor (Nyíregyházi Pitbull Team), K-3 országos bajnok, látványos stílusára mindig vevő a publikum. A rutinos Holik László (Nyíregyházi Gönczi Team) szeretné letenni névjegyét a vegyes stílusban, a nyírségi harcos tapasztalt thai-boksz-versenyző, kérdés, hogyan boldogul K-3-ban. A pécsi Asztalos János is thai-bokszban szerzett nevet magának, rutinja sokat érhet, a vegyes harcban is egyre jobb. A szintén pécsi Patai Árpád (Pécsi Dojo) is lehetőséget kapott, hogy lemérhesse felkészültségét. Az MMA-fighter sötét ló, a szakemberek szerint senki nem mehet biztosra ellene. A nyíregyházi Jónás József is felvonultatja arzenálját, az elsősorban állásból erős sportoló kemény riválisa lehet bárkinek. Kempo alapokat szerzett a soroksári Pitbullok 19 éves képviselője, Mózsik Attila Sándor György keze alatt sokat fejlődött, mestere megalkuvás nélküli harcot vár tőle.

Tehetséges utánpótlás-versenyzők bemutatója is helyet kap a soroksári rendezvény programjában, az ózdi Sós Lajos és a dunaharaszti Felföldi Szabolcs edzők nyolc-kilenc éves tanítványai adnak ízelítőt tudásukból.

A gála előtt egy nappal, szeptember 30-án 18 órától a XX. kerület Klapka utca 84 alatt található Keró kocsmájában mérlegeléssel egybekötött sajtótájékoztatóra kerül sor. A szervezők szeretettel várják a sajtó munkatársait.

A gála programja:

Gönczi Alex (Gönczi Team Nyíregyháza) – Papp Attila (Pitbull Team Ózd)
Szilágyi Áron (Pitbull Team Budapest) – Máté Dániel (Pitbull Team Ózd)
Horváth Botond (Pitbull Team Budapest) – Németh Ádám (Gönczi Team Nyíregyháza)
Kertész Róbert (Pitbull Team Budapest) – Burai István (Pitbull Team Ózd)
Brenkovics Ferenc (Pitbull Team Budapest) – Buron Péter (Pitbull Team Ózd)
Töreki László (Pitbull Team Budapest) – Papp Sándor (Érd)
Turai Zoltán (Pitbull Team Budapest) – Adrian Grecu (Románia)
Kertész László (Pitbull Team Budapest) – Beszterczei Rajmund (Dunaharaszti)
Szolomajer László (Pitbull Team Ózd) – ….. (Románia)
Zathureczky Zsolt (Pitbull Team Budapest) – Viorel Lipa (Moldova)
Felföldi Szabolcs (Pitbull Team Budapest) – Ion Cojocaru (Moldova)

A versenyzők mellett neves díszvendégek is megtisztelik az eseményt, többek között dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kickbox Szövetség elnöke.

A rendezvény fő támogatója a Tüske Security
Jegyárak: 1300-3000 forintig.
Helyszín: soroksári sportcentrum
Cím: Soroksár, Sport u. 2

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..