Gyerek Országos Bajnokság 2015

150 gyerek küzd az országos bajnoki címért

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a gyermek Országos Bajnokságot a Baranya Kempo Harcművészeti Sportegyesület, Pécsett, ahová az ország minden részéből érkeznek versenyzők.

 

– Mintegy 150 versenyzőt várunk az idei év első pontszerző bajnokságára. Örömmel tapasztaljuk, hogy a nevezői létszám évről-évre egyre nő – mondta Bajaczán Péter, 4.Danos Mester, a verseny főszervezője. Renshi Bajaczán Péter több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, negyed évszázada foglalkozik harcművészetekkel.

Elmondta: a mostani megmérettetésre 12 éves korig lehetett nevezni, 13 éves kortól a Szövetség döntése alapján külön kellett választaniuk a kempókákat a magas létszám miatt, így a 2003 előtt születetteket már az ifi – junior kategóriába sorolják.

A sportesemény különlegessége a szellemileg sérült emberek harcművészeti bemutatója lesz, amely idén először nem csupán a pécsi, hanem a bólyi csapat részvételével zajlik majd.

Segíteni sérült embertársainknak, úgy gondolom, nem csupán munka, hanem hivatás is egyben. Novotny Bence kempo mesternek azonban talán még ennél is többet jelent velük foglalkozni: egyfajta küldetésnek tekinti a harcművészet oktatását a sérült felnőttek számára. A “Fogd a kezem” Kempo Klub a Zen Bu Kan Kempo-n keresztül adja át a mozgás örömét a fogyatékkal élők számára Bence Novotny 2. danos mester vezetésével.

Az esemény egyik versenyszáma a Zen Bu Kan Kempo gyógyító erejére világít rá: Hanshi Harnos Imre által mutatott tanítást folytatva, Novotny Bence 2. danos mester szellemi-sérült tanítványai is számot adnak formagyakorlat versenyszámban lelki erejükről és a bennük rejlő harcosról.

A rendező klub, a Baranya Kempo Harcművészeti Sportegyesület Baranyában működik, pécsi központtal, a gyerek, felnőtt kempo edzéseken kívül szellemi sérült emberek képzésével is foglalkoznak.

forrás: www.faceportal.hu

A Gyerek Országos Bajnokság 2015 bejegyzés először a Kismészáros.hu jelent meg.

Forrás: www.kismeszaros.hu – RSS

Tags: