Furynek az ír cím fontosabb, mint egy Klicsko-meccs

image

Tyson Fury még mindig bosszús amiatt, hogy négy évvel ezelőtt nem indulhatott el az olimpián ír színekben. Most bizonyítan a 23 éves tehetség.

Április 14-én Belfastban csap össze a gazdátlan ír nehézsúlyú bajnoki címért Tyson Fury és Martin Rogan. Fury számára nagyon fontos lesz a találkozó, hiszen elégtételt szeretne venni. 2008-ban kérvényezte, hogy ír színekben indulhasson el a pekingi olimpián, ám ezt nem engedélyezték az ír felmenőkkel rendelkező, de angol állampolgárnak.

"Amikor majd kiütöm Rogant, és az én derekamra csatolják az ír bajnoki címet, olyan érzés lesz, mintha az olimpiai dobogó legfelső fokán állnék" – jelentette ki a manchesteri születésű bokszoló, aki első profi mérkőzését a korábbi magyar válogatott Gyöngyösi Béla ellen vívta. "Mindig is írnek tartottam magamat, így azok, akik annak idején nem engedtek elindulni az olimpián, megtudják, hogy egy aranyéremtől fosztották meg országukat."

A pályafutása során eddig mind a 17 profi mérkőzését megnyerő (12 KO) Furyt a mai napig bosszantja ez a dolog, olyannyira, hogy még a Klicsko-fivérek elleni mérkőzések sem foglalkoztatják.

"Nagyon bántott, hogy nem bokszolhattam Írországért, ezért nagyszerű érzés lesz majd győzni. Nem foglalkoztat engem sem Vitalij, sem pedig Vlagyimir Klicsko, mivel az ír cím sokkal fontosabb a számomra. Nehéz este elé fog nézni ellenfelem, hiszen életem formájában fogok bokszolni. Martin, remélem keményen készülsz” – zárta mondandóját Fury.

A 40 éves Rogan csupán 2004 októberében vívta első profi mérkőzését, azóta 16 meccséből 14-et nyert meg, kétszer pedig vereséget szenvedett. A fogadói irodáknál már most nagy az érdeklődés az ír ökölvívás legérdekesebb találkozójával kapcsolatban, a bukiknál Fury a mérkőzés egyértelmű esélyese.

Tm – Xlfight.hu

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .