Finom, egészséges és hűsítő. Mi az?

Minden nyár slágere: LIMONÁDÉ

A nyár egyik nagy slágere, a limonádé az utóbbi években mintha a reneszánszát élné. Nem is csoda, hiszen sokkal több van benne, mint elsőre gondolná. A klasszikus citromlé+cukor+víz elegy vendégváró csodakoktéllá (persze csak alkoholmentes) avanzsálhat, de magunkat is megjutalmazhatjuk vele egy fárasztó és meleg nyári nap után.

Epres, áfonyás, cseresznyés, meggyes, szedres, málnás, bodzás, narancsos, citromos, mentás, szőlős, lime-os, őszi barackos és vegyes… vagy amilyet csak szeretne – végtelen a kombinációk lehetősége, ha limonádéról van szó. Viszont arra vigyáznia kell, hogyha azt szeretné, hogy az ital egészséges maradjon, ne használjon túl sok cukrot, inkább a gyümölcsök adják meg a limonádé karakterét és ne az édesítés.

Limonádé alapok

  1. Az alap minden esetben egy cukros szirup: ez lehet valamilyen gyümölcsszörp, gyümölcspép vagy citromlé cukorral (ügyelve a cukor mennyiségére).
  2. Citrom, narancs és lime szeleteket helyezünk el benne.
  3. Jégkockát adunk hozzá.
  4. Felengedjük hideg szódával vagy ásványvízzel.
  5. Egészségünkre!

A citromos, narancsos, lime-os, bodzás és epres változatokkal nagyon jól harmonizál a menta, így a limonádénkba tehetünk mentaleveleket is. Barna cukrot is használhatunk kristálycukor helyett, de minden esetben alaposan elegyítsük a cukrot a gyümölcspéppel vagy lével, mielőtt felöntenénk szódával.

Fagyaszthatunk gyümölcsös vagy szörpös jégkockákat is, melyektől még különlegesebb lesz a limonádénk. Sőt, vásárolhatunk különböző formájú jégkockatartókat is, így például jópofa csillag alakú jég is kerülhet az italba.

Bármelyik változatot is választjuk, mindenképpen készítsünk egy jó nagy kancsóval, mert garantáltan el fog fogyni!

A teljes cikk: .Finom, egészséges és hűsítő. Mi az?.

Leave a reply