Fight Talk: olvasói interjú Alistair Overeemmel

overeem.jpgA fighttalk olvasói tették fel a kérdéseket az MMA-ban és a K-1-ben is igen népszerű sportolónak.

 

Az elmúlt két évben sok minden megváltozott az életedben (stílusváltás, súlygyarapodás), és a karriered rakétaként ívelt a magasba. Hogyan lehet ezt megmagyarázni?
Ebben a pillanatban béke és  egyensúly  van az életemben. Ahhoz, hogy egy harcos eredményes legyen, szükséges egy jó alap. Ahogy a tapasztalatszerzés  és a képzés  jól megy  valamint az ember kijön a családjával és barátaival, akkor haladás van.
Hogyan néz visszatekintve arra az időszakra, amikor Lucien Carbin volt az edzője? Mit csinál most új edzőjével?
Carbin korszaka volt az, amikor a legtöbbet tanultam, különösen a technikai részeket. Ő technikailag az egyik legjobb edző a világon. Nála a muay-thai emelt művészeti forma. Így az összes alapvető technikákat, a folyamatos munkát én tőle tanultam. Minden edzőnek megvannak  a specialitásai és  a jelenlegi edzőmmel Cor Hemmerssel tényleg úgy érzem, hogy  jól tudunk dolgozni. Ő egy olyan típusú edző, amelyik a legjobban illik hozzám. 

 Még mindig nagyon sok a spekuláció az interneten  a súlygyarapodásodról. Hogyan lehet ezt megmagyarázni, mit mondasz ezekről a spekulációkról?cro_cop_overeem.jpg  Valóban nem csodaszert használtam.  Korrigáltam saját képzési és a táplálkozási szokásaimat. Ahhoz, hogy nagy és erős lehessen valaki, szükséges a fegyelem és kitartás. Tettem azt, amit félnehézsúlyúként soha nem tettem, erősítő edzéseket végeztem a konditeremben.  Úgy döntöttem, hogy nehéz küzdelem, de meg tudtam csinálni.    

Sok interjújában azt mondta, hogy az MMA van a szívében, a K-1 nem szorítja ki?
Az MMA még mindig az első választás, az az én sportom. De  tény, hogy a K-1 olyan népszerű Hollandiában, ami fokozottabb részvételre int . Én kickbokszos alapokkal rendelkezem így a K-1 nem volt teljesen ismeretlen számomra. Mostanában gyakran előfordulok Bredában, és edzem együtt a K-1-es srácokkal. A szívem M.M.A-s , a K-1 nem hozott nekem annyi csodálatos dolgot, inkább az anyagiak miatt csinálom .   
Mit tervez az aktív versenyzéstől való visszavonulás után?

Úgy gondolom, hogy pályafutásom után is aktív maradok, a harcművészetek terén. De most  inkább a versenyzésre  fogok összpontosítani.
Ön  jelenleg a Strikeforce nehézsúlyú bajnoka, de a  címet már hosszú ideje nem védte meg. Mi ennek az oka?
alistairvshunt.jpgA nem-amerikai bajnok kevésbé érdekes, mint az USA beli sportoló, a hangsúlyt elsősorban a kisebb súlycsoportokra tették a versenyszervezők. A nehézsúly a legérdekesebb és így a  Strike Force  valószínűleg fel fogja venni a kapcsolatot velem, címvédést illetően. És volt a kéz sérülésem is. Ezen kívül voltak kötött megállapodások, a K-1 -el. A múlt évben a hangsúly a K-1-en volt és az idei év remélem, hogy  ismét Strike Force-n lesz. Lehetőleg májusban de ez a szponzortól függ.
Mit gondol arról, hogy azt mondják, nincs  joga a Strike Force bajnoki övére, mert nem védte meg ?
Ez olyan  emberek állítása, akik nem ismerik az egész helyzetet. A Strike Force tudja, hogy ők a felelősek. A K-1 és a Dream jobb ígéretekkel kecsegtetett. Mindezek ellenére szeretném megvédeni a címet idén.
Vannak olyan pletykák, hogy Fedor elől kíván szökni?
Különös, hogy a világ legjobb harcosa Werdum ellen küzd először, és nem a bajnokkal csap össze. Fedor akarja a címet , így hát remélem, ez a party ellene össze fog jönni. A rajongók is akarják ezt a mérkőzést. Végül mit üzen az olvasóknak ?
Minden rajongómnak köszönöm a támogatást, és ígérem , hogy ebben az évben is mindent megteszek  a szórakoztatásukra.

 

Forrás: www.fighttalk. – www.xlfight.hu – Attila

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..