Ferobox Event: Bedák idei első kiütése

image

A magyar profi ökölvívó társadalom Szeghalomra figyelt szombat este, hiszen a Ferobox Event újabb színvonalas gálát rendezett a kisvárosban, melyet a Sport Televízió már-már szokás szerint élőben közvetített.

Kovács „Vipera” Attila kezdett a nicaraguai Santos Ubin Medrano Jarquin ellen nagyváltósúlyban. A „Skorpió” becenévre hallgató ökölvívó egy balegyenessel ijesztett rá rögtön a Ferobox öklözőjére. A fordított alapállású közép-amerikairól gyorsan kiderült, hogy egykezes, viszont azt a balt remekül használta. Kovácsnak a második menetben sikerült először bevinnie egy balhorgot, majd a harmadikban átvette az irányítást. Egyre többször sikerült eltalálnia ellenfelét, aki sokat szabálytalankodott, többször is megfejelte a magyar öklözőt. Az utolsó két menetre már teljesen elfáradtak a srácok, de mindketten küzdöttek becsülettel, a nicaraguai továbbra is bevetette nem túl sportszerű eszközeit, a fejelés mellett a mélyütéseket is felvette a palettára. Végül a mérkőzésvezető Kovács kezét emelte a magasba, a „Vipera” egyhangú pontozással győzött a Skorpió ellen.

 

 A 21 éves Baranyi Richárd második profi meccsére készült nagyközépsúlyban, a televízió nézői viszont először találkozhattak a Ferobox egyik legnagyobb reménységével. Kecskeméti premierjéhez hasonlóan ez a meccs sem tartott sokáig, ugyanis vállsérülés miatt Bogdán Zsolt már az első menet után bedobta a törülközőt. Valószínűleg egyébként sem ment volna végig a meccs, mert Baranyi az első másodperctől kezdve csillogtatta tudását, hatalmas fölényben bokszolt. Szép jövő előtt áll a kecskeméti ökölvívó.

 Nagy „Lütyő” Imre is először szerepelt a televízióban, Farkas Alexander volt az ellenfele. „Lütyő” mindenhol közönség kedvenc, nem volt ez másképp Szeghalmon  sem. Hatalmas őrjöngés fogadta a csarnokban, de már gongszó pillanatában rá is szolgált. Elképesztő elánnal esett neki ellenfelének, de Farkas sem volt rest, lendületből bokszoltak, záporoztak a jobb- és balhorgok. A menet közepén úgy nézett ki, hogy Farkas a pontosabb és összeszedettebb, aztán „Lütyő” ritmust váltott és a sarokba szorította ellenfelét, ahol jó tíz másodpercen keresztül szórta meg horgokkal, Farkas se kibújni nem tudott, se visszaütni, a mérkőzésvezető pedig beszüntette a találkozót. „Lütyőnek” eddig sem volt kis szurkolótábora, de most nagy valószínűség szerint a Sport 1 nézőinek szívébe is belopta magát őszinte bokszával.

 

 Bedák Zsolt vívta az est főmérkőzését a nicaraguai Michael Isaac Carrero Corrales ellen pehelysúlyban. Úgy látszik, hogy ez az egymenetes meccsek estéje lett, ugyanis a magyar bokszoló rögtön nekiesett ellenfelének és többször is betalált méltán híres balhorgával. Végül nem ez lett a nicaraguai veszte, hanem egy testütés, amely után padlóra került és nem is tudott már felállni, hatalmas fájdalmai voltak. A pár napja az európai ranglistán hetedik helyen bemutatkozó Bedák tehát villámgyors győzelmet aratott, és ezzel továbbra is veretlen visszatérése óta, viszont először sikerült kiütéssel nyernie.

 

Ferobox