Érdekesség: a tibeti hangmasszázs

Érdekesség: a tibeti hangmasszázs

Image courtesy of www.lifepathenergies.com

A hangmasszázs egy ősi, hatékony lazító módszer. A hangtálakat régóta használják a buddhista szerzetesek. Több tálat együttesen megszólaltatva olyan hangok születnek, amelyek harmonizálják a testet és a lelket.  A hangmasszázs segít az ellazulásban, a stressz oldásban, terápiaként alkalmazzák a test és a tudat egységének a megteremtéséhez.

A tibeti hangtálon játszani nagyon könnyű, tapasztalatok alapján ezek a hangok egyensúlyt teremtenek a két agyfélteke között is. A hangmasszázs hatással lehet szervezetünk öngyógyító folyamataira a teljes ellazulás elérése mellett. Oldja az izomgörcsöket, fájdalmakat, továbbá a stressz okozta feszültséget, megszünteti a hát- és derékfájdalmat, ellazítja a nyak- és váll izomzatot.

A tibeti hangmasszázs javítja a légzést és megfelelő rezgésszámú energiával látja el a szervezetünket, mely harmonikusabb állapotot eredményez. A hangmasszázs várandós nők esetében segíti a magzattal való egymásra hangolódást, hiperaktív gyerekeknél a koncentrációs zavarok csökkentésére alkalmazzák. A hangtálak az otthonunk energetikai megtisztítására is alkalmazhatóak.

A hangtálakról

Tudományos háttérét tekintve, a hangokat 20 és 20 ezer Hz közötti tartományban érzékeli egy átlagember.  A speciális tálak hangjai a nem hallható tartományból is képesek az alfa, théta és delta hullámok előidézésére az agyban. A 8-14 Hz-ig terjedő alfa hullámok olyan meditációs helyzetbe juttatnak, amely azonos az elalvás előtti állapottal, a rendkívüli hangok az abszolút nyugalom érzését keltik.

A test különböző pontjain más-más méretű hangtálak helyezhetőek el, amit filcütővel ütünk meg. Ahogyan a zene érzéseket hoz elő belőlünk, és a dallamok átjárják egész testünket, úgy  áramlanak végig a testünkön a  hangtálakból előhívott rezgések. Kellemes, lebegő ritmusával hat ránk, harmonizálva testünket és lelkünket. Kiváló lazító, kényeztető wellness módszer, de kiegészítő vagy természetgyógyászati kezelésként is alkalmazható. Hatására beindíthatóak az öngyógyító folyamatok, a gondolatok pedig egyszerűen, természetesen kerülhetnek a helyükre.

Cikkeink tájékoztató jellegűek, és semmilyen esetben nem helyettesítik szakorvos véleményét. Konkrét kérdésével, kérjük keresse fel kezelő orvosát.

A teljes cikk: .Érdekesség: a tibeti hangmasszázs.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..