Emelianenko vs Couture meccs a Metamorison? Randy benne van!

fedor_couture.jpg

Minden MMA-rajongó nedves álma teljesült volna, ha 2008-ban a UFC regnáló, és a Pride Fc utolsó nehézsúlyú bajnoka, Randy Couture és Fedor Emelianenko egymásnak eshetett volna a ketrecben. A meccs végül az extrém bürokratikus bénázások miatt nem valósult meg, Randy frusztráltságában összerúgta a port a UFC-vel, Fedor pedig inkább a Strikeforce-hoz szerződött. Néhány évvel később mindkét legenda visszavonult, az MMA történetének egyik legáhítottabb találkozója pedig megmaradt a fantáziának, és a ketrecharc-videojátékok örökrangadójának.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy Randy és Fedor más szabályrendszerben ne verekedhetnének meg egymással. Amíg úgy tűnt, Chael Sonnent sikerül elriasztani a Metamoristól, a doppingkirály jó barátját, Couture-t kérte meg arra, hogy ugorjon be helyette. Erre végül nem volt szükség, de az ötlet bogarat ültetett a Submission Radio szerkesztőinek fülébe, és amikor a vasárnapi adásban elérték a két súlycsoportban is világbajnoki övet szerző UFC veteránt, fel is tették neki a kérdést: birkózna-e a Metamorison Emelianenko-val? A felvetést, és Couture abszolút lelkes válaszát 6:40-től hallhatjátok:

 

Érdekes lenne, és ha elég időt kapnék arra, hogy felkészüljek, és újra jó birkózó és grappling formába lendüljek, nagyon szórakoztató meccs lehetne belőle. Nem tudom, Fedor mennyire aktív mostanában, így, hogy már ő is nyugdíjba vonult, de én biztosan nem ellenzem az ötletet!

Elsőre talán túl merésznek tűnhet ilyesmiről egyáltalán csak álmodozni is, de ha valamire megtanítottak bennünket az elmúlt hónapok, akkor az feltétlenül az volt, hogy nincs olyan szupermeccs, amit ne lehetne összehozni, ha elég rajongó fantáziáját indítja be, tehát elég pénzt hoz a szervezők konyhájára. Ezért lesz Silva – Diaz, ezért lép újra szőnyegre Matt Hughes és Renzo Gracie, és ezért sem kell rögtön eltemetni Fedor és Randy találkozójának ötletét sem. És ha már itt tartunk: emlékeztek, mit mondott nemrég a cirkuszi birkózás trónjára frissiben visszaült Brock Lesnar?

Melyik álommeccset látnád szívesebben?
A Randy – Fedor öregmotoros-találkozót a Metamorison
A Lesnar – Fedor attrakciót a Fővárosi Nagycirkusz színpadán
A Lesnar – Rousey címmeccset a UFC nyitott súlycsoportú interszexuális világbajnoki övéért

polls

 

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply