Emberemlékezet óta nem volt ilyen erős MMA promóvideó

silva-vs-diaz.jpg

Ráadásul rögtön kettő! Alig ocsúdtunk fel a mindent vivő Jones – Cormier háborús uszításból, máris itt van az Új Legjobb Felszopóvideó. Most már valószínűleg mindenki kívülről fújja, hogy UFC 183, Las Vegas, Anderson Silva – Nick Diaz, de a kezdeti pletykák, a kölcsönös udvarolgatás, a bizakodó hümmögés és a hivatalos bejelentés után végre megérkezett az első promó 2015 legjobban várt nem-címmeccséhez. A UFC egyelőre még csak két, 30 másodperces ízelítővel borzolja a kedélyeket, de már ezek annyira jól sikerültek, hogy az egyszeri rajongó lelkes várakozását rögtön a legdurvább elvonási tünetegyüttessé korbácsolják. Jöjjenek hát a pályamunkák:

A Silva-videó a világ legegyszerűbb receptjét követve úgy borzasztóan színpadias, hogy közben teljesen visszafogott is. Anderson áll lehunyt szemmel, nem mozdul. Beúsznak a horrortörés rémálomszerű emlékképei – aztán minden idők legjobbja felnyitja a szemét, és jön a felirat: visszatér. Mindezt az ici-pici pók hátborzongató gyerekénekére – hollywoodozás kimaxolva, de hülye lennék háborogni a giccsen, ha ennyire jól működik. És csak egy leheletnyivel hiszem el neki jobban, hogy itt most valami tényleg monumentális dolog közeleg, mint amikor „I back.”

Ha választani kéne a két videó közül, én mégis erre voksolnék. Nick Diaz egy igazi időzített bomba, és ez 100%-osan át is jön a promón, az ikonikus beszólásos-kamerapofozásos jelenetmorzsákkal. Mivel Nick hangja Andersonéval ellenben nem olyan, mintha a tinédzser Mike Tysonnal még elszívattak volna egy héliumos lufit is, ez a harcos meg is szólal – vagyis hát mit megszólal, végigpofázza az egészet. És keresve se találhattak volna jobb szöveget tőle a képsorhoz, mint azt a szeretem/gyűlölöm a harcot-manifesztumot, amivel Diaz még évekkel ezelőtt, a Carlos Condit elleni meccsére készülve okozott felhördülést. Nick közben megsebzett vadállatként fel-alá járkálva szemez a kamerával, a videó robbanás közeli állapotba jut – hogy aztán hirtelen váltással a végére kísértetiesen beúsztatott, szintén emblematikus, és mások által is nyúlt „Don’t be scared, homie!” minden gyomrot összeugrasszon.

 

Ezeken a videókon, ahogy a meccsen is, minden a helyére került. Ennél klasszikusabb karakterpárosítást kitalálni sem lehet: Silva, a testében megtört, de egy utolsó, nagy nekifeszüléssel visszatérni kész, bölcs nagymester indul harcba a csak a vérére (és a szajréra) hajtó veszélyes hiéna, Diaz ellen.

 

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..